merhaba hanımlar, uzun bir aradan sonra boyle bir dert ile karşınızdayım. kimisi bu derdi kucumseyebilir ulke şartlarından dolayı. kimisi de bu dert cekilir mi diyebilir. sizlerden goruş almak istiyorum..
dijital tabanlı bir iş yapıyorum, tum gun pc başındayım. her şeyi internet uzerinden yonetiyoruz. calıştığım şirket 2 ay kadar once ofis duzeninden vazgecip evden calışma duzenine gecti. şirketin bir ofisi var, dileyen yine ofisine gidip calışabiliyor ama calışanların isteği doğrultusunda işleri ofise hic gelmeden evden de halledebilirsiniz dedi işverinimiz. dolayısı ile sabah 9:15'te uyanıp 9:30'da pc başına gecerek işimin başında olabiliyorum. akşam da 18:00 gibi mesaimiz bitiyor. evden mesai saatlerine bağlı şekilde calışıyorum. hafta sonları mesaimiz yok, cumartesi ve pazar. maaşım zamanında yatıyor, sigortam odeniyor o konularda hic sıkıntı yok.
gelelim asıl konuya. konu şu ki, calıştığımız muşterilerden birinin hafta sonları etkinlikleri oluyor ve ben bu etkinliklere gorevli olarak gidiyorum. donemsel olarak etkinlikler yoğun oluyor mesela eylul ayında her hafta sonu ctesi pazar şeklinde etkinliklerde calıştım. etkinlikler pek yorucu olmuyor sadece cok zaman alıyor ve hafta sonlarım kendime kalmıyor. bu durum surekli değil yani 2 ay boyle yoğun oluyorsa mesela diğer 2 ay etkinlik olmayabiliyor ve hafta sonu calışmak zorunda kalmıyorum. bu etkinliklere gittiğim icin herhangi bir ekstra odeme almıyorum. şirketim etkinliğe giderken toplu taşıma yol parasını karşılıyor. bu aya kadar etkinlik gunleri icin yemek parası da veriyordu ancak artık yemek parası odemesi yapmayacağını ifade etti. yani ben bundan sonra hafta sonu gidip sabahtan akşama kadar kaldığım etkinlikte yediğim yemeğin parasını cebimden odeyeceğim. onceden verdiği yemek parası da 20 tl idi gunluk.
şimdi ben hadi hafta sonlarımı feda ediyorum bişey demiyorum ama yemek parasını cepten odemek de sacma geliyor hanımlar. madem gonderiyor bari yemek masrafını karşılaması gerekmez mi? yasalara gore işveren yemek ucreti odemek zorunda değil ama insan olan oder yani. oder diyorum cunku koca şirketi sarsmaz ki bu kadarcık bir yemek odemesi?
altını cizmek isterim ki calıştığım yerin tek eksisi hafta sonları etkinlikleri ve yemek odemesi yapmaması.
artıları: mobbing yok, stres yok, iş kolay, hafta işi aşırı yoğun değil. evden calıştığım icin aylık 150 tl civarında yol parası cebime kalmış oluyor. bedenim yorulmuyor. calışanlarla iyi anlaşıyorum, benden memnunlar. zırt pırt eleman cıkaran bir yer değiller 4-5 senelik calışanları var. 6 ay daha kalırsam yıllık izin hakkına sahip olacağım. iyi markalarla calıştığımız icin bir sonraki iş başvurularım icin iyi bir referans olacak.
sizce yemek odemesi konusunda patronla konuşmalı mıyım uygun bir dille? siz olsanız ne yaparsınız? işi bırakmak gibi bir duşuncem yok işsizliğin hali ortada. ne dersiniz? sizce bu detaya takılmak yerine buyuk resme odaklanarak bana sunulan artılarla mutlu mu olayım? cunku ben yemek sorununu kendim de cozebilirim, evden yapar gotururum, şart değil dışarıda yemek. ben sadece insani boyutuna takıldım aslında.