Merhaba Arkadaşlar,

Dert olup olmadığına karar veremedim, bir de size danışayım dedim, ozellikle akademi de olan arkadaşlar cevaplarsa super olacak, mumkunse de dert olmasın Eskiden olsa kesin dert olurdu bana ama bu akademi beni oyle yordu ki artık dunya yansa aman başka gezegene giderim, bana yer mi yok moduna aldım kendimi yoksa cidden hasta olacağım, nerede bir ruh hastası var gelip beni buluyor, maşallah akademinin ruh hastaları da gittikce coğalıyor, hayatı zorlaştırmak icin okuyorlar sanki o kadar yıl.

Bulunduğum universitede 4 aydır calışıyorum, 10 senedir akademideyim. Okula girerken bir problem yaşadım, sigortaya yanlış kaydetmişler, cezayı benden istediler, kavga, gurultu, tehdit aklınıza ne gelirse gordum başlangıcta. Şu an daha iyi ama okulda en cok derse giren hoca benim, en cok calışan benim, projelerin yazdırıldığı benim ama en zayıf halka da benim.

Şoyle acıklayayım, yurtdışı doktoralıyım, cv im iyi, geri kalanlar Anadolu'dan, kucuk yerlerden gelmişler, yarısı da aynı universiteden (nasıl geldiklerini tahmin edersiniz) kankalar, okulda avantaj olan her şeyi kendileri kullanıyorlar, ornek olarak danışman oğrenci gibi. danışman oğrencisi olmayan tek hoca benim, bu kavgadan dolayı oldu aman boşver dedim ama haftada 8 saat ders ucreti alıyorlar bir şey yapmadan, ben deli gibi derse giriyorum onlar boş boş para alırken. Sizce 2. donem icin danışman oğrenci almak istediğimi soylemeli miyim? Yuksek ihtimal vermeyecekler, zıtlaşacağız, huzursuzluk cıkacak cunku oğrencileri diğer fakultelerdeki kankalarına da dağıtıyorlar artarsa.

Bir diğer olay, fakulte de 32 personel var, 2 bayanız, diğer bayan hocanın eşi de bizde hoca, ben tek gibi bir şey oluyorum. Bana asla idari gorev vermiyorlar, bende cok yoğun olduğum icin heveslenmedim hic, angarya iş gozu ile bakıyorum. Gecen dekan hoca şu işin başkanlığını yapar mısın dedi, bende cok yoğunum bana vermeyin dedim, ısrar etti yaparsın diye (eski okulumda da yaptığım bir iş) tamam yaparım dedim. Ders arasında bir geldim, erkekler toplanmış benim dedikodumu yapıyorlar, onu da bu yapacakmış diye, bir şey demedim hic, duymazlıktan geldim ama ne dedilerse gorevi bana verdirtmediler. İş angarya bir iş umrumda değil ama benim en ufak bir soz hakkım olmasından bile o derece korkuyorlar ki, artık sinirime dokunmaya başladı. Bir tanesi var afedersiniz tam kro, bana selam vermiyor, aramızda hicbir sorun olmadı, ilk gunden sadece bayanım diye taktı bana, diğer bayan hocaya kadınların kafası calışmıyor, akademi de ne işleri var demiş, bu zihniyette biri, hepsi o zihniyetteler de aslında otekiler soylemiyorlar acık acık, hissettiriyorlar sadece.

Gidip Dekan Hoca'dan danışman oğrenci istesem mi? Vermezse bozulacağım ve haklı olarak neden diye soracağım.
Sizce ne yapayım arkadaşlar, hicbir şey sorun yokmuş gibi duşunup devam mı edeyim yoksa hakkımı aramaya mı calışayım ( alacağımı sanmıyorum ama).

Bir diğer secenek sene sonunda ozel universiteye mi geceyim? Maaşım 2 katı artacak neredeyse. Oradaki tek duşuncem norm kadro olayından dolayı tekrar devlete girmek istersem zorlanır mıyım?

Edit: Arkadaşlar yorgunluktan yanlış anlattım sanırım, şu an bana uygulanan bir mobbing yok, başta yapacaklardı ama ben o esnada cok dik durdum, huzur olmayan yerde ben yokum, ben işsiz kalmam bugun ozele giderim istesem dedim dekana da oteki sorunlu hocaya da, ki gidecektim aslında, bana cok ihtiyacları var, benim alanımda başka kimse yok okulda, tanıdıklarını alacağım derken ihtiyac olan bolumleri alamadılar sanırım. Benim alanımda başkası gelirse bu kadar cekinmezler ama gelmeden ben gideceğim dersem gercekten yanarlar, yeni biri gelene kadar idare etmeleri imkansız, o yuzden sanırım bana bir şey diyen karışan goruşen yok. Odamda tekim, aslında odamda dunya iyisi hayatı boyunca Amerika'da calışmış, olağanustu bir kariyere ve dunya goruşune sahip bir bayan profesor var ama şu an 1 yıllığına gorevlendirme ile Amerika'ya gitti. O burada olsa idi, okul cok daha eğlenceli olurdu benim icin cunku gercekten aşırı calışkan, hic durmadan calışan ama cokta tatlı, sohbeti guzel bir kadın, o burada iken bende onunla birlikte cok guzel calışıyordum, 1 yıl sonunda gelecek ama, oda arkadaşı da cok onemlidir, o yonden şanslıyım gercekten, cok az bir arada durduk ama o kadar iyi bir insan ki maşallah, cok ozledim. O da buranın cok tuhaf olduğunu soyluyor ama asla takılmıyor, whatsapp yazışmalarına kesinlikle bakmıyor mesela gecen gun ona ozel bir şey yazdılar, onu da okumamış kimseyi sallamıyor, cok cool bir kadın, bu kucuk universitelerde insanlara takılma sadece calışmalarına odaklan diyor bana, onu ornek almaya calışıyorum.

Şu an her şey benden yana, kimse ile sorunum yok, kariyerimi hep on plana cıkarıyor dekan hoca, oğrenciler biraz geldiğim okuldan dolayı birazda genc olduğum icin onlarla iyi anlaştığımdan hayran bana, bu erkeklerin beni geri plana atma olayı aslında işime gelmesi lazım, angarya idari işler uzerime kalmıyor, şu an tek sorunum bana danışman oğrenci verilmemesi, diğer universiteler ile karşılaştırınca ortalamanın ustu bile sayılır. Ben buyuk universitelerde calıştım, bir gun hic unutmam bayan proflar koridorda mahalle kavgası ediyorlardı kadro meselesi yuzunden, sana niye daha once kadro verildi diye daha beter ne olaylar gordum, bu okul bana kotu gelmiyor o yuzden.

Yurt dışında calışan arkadaşlara cok saygı duyuyorum, gitmeyi bende duşundum, o kadar da cok imkan var ki aslında gitmek icin, orada bulunduğum donemdeki huzurumu da hatırlayınca ozlemediğim gun yok ama nereye kadar duracağım. Orada iken Allah korusun aileme bir şey olacak diye odum kopuyordu ya da bana. Ailemde yabancı dil bilen yok, oyle bir durumda bana mı uzulsunler yoksa işleri nasıl halledeceklerini mi, bu baya detay duşunmek farkındayım ama hayatın gercekleri bir taraftan, vatanımdan omur boyu ayrı kalamam ki, bir noktada doneceğim illa ki.

Okuduğum mesajlardan sonra aldığım karar, ikinci donem lisansustu programları acılınca Dekan Hoca ile konuşup danışman oğrenci isteyeceğim, sırf ders saati icin istemiyorum, gercekten bir oğrencim olsun onu yetiştireyim istiyorum, yardımsever bir insanım, coğu kişiden daha cok yardım edebileceğime eminim. Hayır derse o zaman bilginiz olsun ben uygun bir kadro bulunca gideceğim diyeceğim, blof değil bu, bana oğrenci vermiyorsa orada durmamın ne manası var, erkenden soyleyeyim ki yerime birini bulsunlar hem. Gecen sene bir ozelde calışmıştım, cok huzurlu bir yerdi, once oraya soracağım yıl sonu kadro acarlar mı, yoksa bulduğum bir kadroya gideceğim. Benim iki alanda mezuniyetim var, o yuzden hic acılmasa 10 tane universitede kadro acılıyor, biri olmasa biri olur, her durumda buradan fazla kazanırım, devletteki maaşları biliyorsunuz zaten. Yardım eden arkadaşlara cok teşekkur ederim, cok yardımcı oldunuz.