Merhaba kızlar.. ben 27 yaşındayım. erkek arkadaşım temmuz ayında bana evlenme teklifi etti. ruya gibi başladı. ama orda kadı. bir adım bile ilerleyemedik. ailesi şehir dışından eylulde geldi. erkek arkadaşımın erkek kardeşinin kasımda duğunu var. bir telaşla herkes ona hazırlanıyor. bakın anlayış gosteriyoruz ailecek. zaten yok parayla duğun kurmaya calışıyolar o yuzden biz duğunlerinden once nişan yapacaktık ancak duğunden sonraya erteledik. zor durumda kalmasınlar diye. kız tarafı bunları cok yoruyor, gozumuzle goruyoruz. Ctesi gunu aile tanışması oldu. Herşey yolundaydı ama bizim hakkımızda konu hic acılmadı. Annem buna sinirlendi. Dedim isteme değil sonucta sinirlenmene gerek yok. biz nişan icin butun kolaylığı sağladık;
zaten evde yapıcaz.,elbisemi ayakkabımı aldım. ,sac makyaj icin dışarıda masraf olmasın onlara diye arkadaşımı ayarladım bedavaya getirmeye calıştım.,ciceğin cikolatanın en ucusunu bulup onerdim almaları icin.,takısız olacak dedik.,bohcayı yılbaşından sonra hallederiz dedik.
gelin gorun ki dun erkek arkadaşıma duğunden 2-3 hafta sonra yapalım nişanı ailem beni sıkıştırıyo, kardeşinin takılarından 3-4 bin borc alırsın sonra birlikte oderiz dedim suratı 5 karış oldu resmen ağladı. ben ne yapacağımı bilemedim. ailem artık uzadı nişanı takın der, karlı taraf duğun derdine duşmuş beni gormez. bende dedim annemi arar soylersin. neyse dunden beri tripliyiz. sanki ben sucluyum. bir yuzuk alıp gelmek zor olmamalıydı. trip atıyorum diye gelmş demin bana boyle yapacaksan ayrılalım vs bişiler diyor.hic bir şey demedim. cok yorulmuş, butun yuk onun ustundeymiş, kardeşinin duğununu yapıyomuş, ona ev almış, bir suru borca girmiş.. intihar edecekmiş, herkes onun ustune geliyomuş,batmış gorende malmulk istedim sanacak. o kadar uzdu ki beni , şu an işteyim ama odaklanamıyorum bile.
kendi ailemi savunmak icin demiyorum ama inanın kız anne babası oldukları halde o kadar anlayışlı iyi davranıyolarki anlatamam. ama biz bunları haketmedik. her zaman yanımda olacak olan adamın beni duşurduğu hale bakın. bana bir akıl verin .. ne yapmalıyım??