Merhaba, iyi akşamlar.

Konu aslında iceriği itibari ile buyutulecek bir konu değil ama buyudu. Varsayımlar uzerine sohbet ederken konu, sacmalama, icin nasıl el verecek, vicdansız mısın el kadar cocuğa dek geldi.

Bir whatsapp arkadaş grubumuz var. Arkadaşlarla cocuklarımız hemen hemen aynı yaşta. Muhabbet eğitime geldi. Arkadaşlardan biri, unuversiteyi burada okutturmam kesinlikle, dedi -ki cocuklar daha beş yaşında. Yani oylesine bir konu. Bu konu uzerine konuşurken bende, "Eğer olursa lisede bile gonderebilirim," dedim. Kızlarda bana başladı, yok artık, sacmalama, yaşı cok kucuk olacak, evinden ailesinden koparmak olur mu?

"Cocuğum isterse neden olmasın," dedim. Ya konu o kadar sacma ki... bir anda vicdansız oldum.

Ya hanımlar, siz cocuğunuzu o da isterse, yurtdışında okutacak gucunuz olsa okutmaz mısınız? Ne bileyim o zaman geldiğinde onune bu seceneği de koymaz mısınız? Tamam duşununce cok zor, yaşaması daha zordur elbette. Ben duşununce cocuğum iyi bir eğitim alır, diyorum ama başka bir yanım ya en guzel cağlarından birini kacırırsan, diyor. Anne kız yapabileceğiniz bircok şeyden odun verirsin vs.

Niye boyle tepki koydular bilmiyorum da vicdansız da değilim. Cocuğu aileden koparmak mıdır bu?