Arkadaşlar evimize bi misafir geldi. Bebeğim kaşla goz arasında telefonunu almış arka kapağını nasıl yaptıysa cıkarmış kaybetmiş aradik evde bulamadık (eski model bi tel). Misafirden ozur diledik. Ben de eşime mutfakta adama para ver yaptırsın telefonunu dedim. Soylemedi. Adam cıkarken kaş goz yaptım gizlice bunun uzerine teklif etti. Adam da "sen beni ne zannediyorsun asla kabul edemem" falan diye kızmış ciddi ciddi. (Ben adam cıkarken icerdeydim) Eşim de ozur dilemiş falan. Bana kızıyor senin yuzunden adamı mahcup ettim diye.
Arkadaşlar eşimle kultur farklılıklarımız var evet ama bu evrensel degil midir? Zarar verdigin birine zararını karşılamayı teklif etmek kabalık & ya da karşı tarafı paragoz ilanetmek midir? Ya da erkek ilişkileri mi boyle? Karşı tarafın kabul etmeyeceğini ben de biliyorum ama bize duşen teklif etmek değil midir? ( Daha once de hesap odeme konusunda boyle gerilmistik. Misafir olarak gittiğimiz bir ilde arkadaşlarla yemeğe cıktık eşime gizlice dedim ki kasaya birlikte gidin sen de odeme yapmayı teklif et. Arkadaş baya kızmıştı falan. Sonra esim bana kızmıştı. Ya zaten misafire odettirilmez ama yine de teklif etmek nezaketten degil midir?) Ben mi cok bu nezaket konusuna takiyorum eşim haklı mı?