Kızlar merhaba.
Derdim şu ki; okuduğumu aklımda tutamıyorum, oğrenemiyorum.

Sizi sıkmamak adına ozetle anlatmak istiyorum.
Okuma yazmayı 5 yaşındayken harflere olan merakımla kendim oğrendim, hatta ilk defa tv de bir altyazıyı okumamla oğrendi ailem durumu. Onlarca kitap bitirdim, cocukken de en sevdiğim şey kitap okumaktı.
Aslında oldukca zeki bir cocuktum ama ilgisiz anne ve baba sonucu kotu bir okula gidip burada hicbir şey oğrenemeden ilkokulu bitirdim.
Ortaokula geldiğimde noktalama işaretlerini dahi bilmiyordum cunku oğrenmemiştik, hicbir veli de bu durumu farketmemişti.
Ortaokula şehirde devam ettim, seviye olarak geride olduğum icin konulara yetişemedim bir sure sonra "anlamıyorum, yapamıyorum" diye saldım ipin ucunu.
Liseye temelsiz bir şekilde geldim, lise hayatım oyle boyle gecti.
2 yıllık bir okula başlayıp yine kendimi salmam, universiteye gitmiş olmak icin yazdığım alakasız bir bolum olmasından dolayı yarıda bıraktım.

Bu surecte ailemin tutumunu merak edenler icin, dershaneye ve etut merkezlerine lisede gittim ancak temelim olmadığı icin yine anlayamadım. Bilenler bilir "yapamıyorum" duşuncesi insanı yok eden en buyuk virustur.

Şuan acıkoğretimden lisans okuyorum, notlarım iyi. Sorun da tam olarak bu sınavlar yazılı olsa notlarımın iyi olması duşunulemezdi.

Okuduğum şeyleri anlıyorum ancak aklımda tutamıyorum. Mesela dun akşam tarih ile ilgili bir kitaba başladım farkettim ki 20 sayfanın sonunda hicbir şey yok aklımda. Hic okumamışım gibi.
Matematiğim kotu, calışmama rağmen yapamıyorum.
Oğrencilik hayatım boyunca sozel derslerde test sınavlarda iyi puanlar aldım ancak 3 gun 3 gece calıştığım sozel bir dersin, yazılı sınavında 15 puan almıştım. Halbuki oncesinde bir suru soru cozmuştum.

Kendimi gerizekalı gibi hissediyorum artık, bu durumun ustesinden nasıl gelebilirim?
Sozel derslerde daha iyiyim ancak bunu test cozduğumde anlayabiliyorum.
Okuduğum bir sayfayı bitirir bitirmez anlatmamı isteseniz bi duşunurum.

Buna benzer durum yaşayan arkadaşlarım var mı aranızda?
Belki de oğretmen arkadaşlar daha iyi anlar durumu..

Şimdiden cok teşekkur ederim, yanıtlarınızı okuyacağım.

b12 ve diğer kan değerlerim ideal seviyede.