Herkese gunaydın,

Doktora aşamasında bir araştırma gorevlisiyim. Bizim fakulteden bir kız arkadaşımın başka bir ortamda tanıştığı ve bizim okulda başka bir fakultede araştırma gorevlisi olan bir cocuk var. Arkadaşım cocuğu bizimle tanıştırdıktan sonra 5-6 kez okulda arkadaş grubumuzla hep birlikte yemek yedik, kahve ictik. Cocukla tek muhabbetim bu.

Bu cocuk benim oturduğum sitede capraz blokta oturuyormuş. Laf arasında kahve icmeye beklerim demişti. Ben de beklerim hep beraber kahve keyfi yaparız dedim. Yani diğer arkadaşları da kastederek. Hatta biz komşuyuz, onlar uzakta oturuyorlar, gelirler heralde falan diye şakasını da yaptık.

Bu cocuğun arabası var, benim yok. Onceki gun yemekte laf arasında sabah kacta cıkıyorsun, beraber cıkabiliriz, gidebiliriz tarzı konuştu.

Dun de akşam 5-6 gibi beni aradı. Siteyle ilgili bir konu vardı, numaramı almıştı, onu konuşacaktık. Aramasını bekliyordum yani. Biraz hal hatır sordu, sonra site konusunu acmadan bu akşam kahve icelim mi dedi, ben de cıkış saatime gore haber vereyim dedim. Sonradan anladım beni eve cağırıyormuş kahve icmeye. Kahve mi cay mı dedi, sana kek de ikram edicem , balkonda da tam gun batımı var, manzara super falan dedi. Sesi cok samimi ve ictendi aslında.

Telefonu kapattıktan sonra icim rahat etmedi. Bizi tanıştıran arkadaş, cocuğun sevgilisi olduğunu ama ayrılmış olabileceğini soylemişti. Sanırım araları limoni. Bir de cocuk bu şehre yeni gelmiş, bizim arkadaş ortamımız hoşuna gitti anladığım kadarıyla, bizle zaman gecirmek istiyo. Ama beni evine tek cağırması hoşuma gitmedi.

Ben cocuğu beğenmiştim aslında. Ama 5-6 kere buluşmuşuz grupca, ilk baş başa buluşmada beni eve davet etmesi rahatsız etti beni. Kezbanlık mı yapıyorum, yeri yurdu belli, sonucta komşuyuz dedim. Bi de herkesin icinde soyledi araba ve kahve muhabbetini diye duşundum, ama napayım icime sinmedi. Bir de kız arkadaş olayından emin değilim ayrıldığından. Arayıp okulda işlerimin uzadığını, gelemeyeceğimi soyledim.

2 yıldır hayatımda kimse yok. Acıkcası niyetini bilemesem de uzun bi aradan sonra ilk defa biraz heyecanlandığımı soyleyebilirim. Ben bu cocuğu tanımak istiyorum. Ama niyeti gercekten iyi miydi bilmiyorum. Normalde sallamam ama cocuğu beğenmiştim Sizce nasıl yaklaşmalıyım bundan sonra ? Gercekten tanımaya calışmaksa niyeti, dışarda goruşmek icin davet eder mi acaba ? Ya da sevgili olayından emin olmadan hic baş başa goruşmeyi kabul etmesem mi ? Bilemedim bir el atın