Başlık ilginc gelebilir anlatmaya calışacağım,bulunduğum sitedeki insanların ilişkisi fazlaca vıcık vıcık,sabahtan akşama kadar sitenin icinde beraber oturan kadınlar gece de birbirlerine giderler ama mutemadiyen dedikodu yaparlar (ikizlerimi parka goturuyorum istemsiz duyuyorum bazen) ben calışan bir insanım merhabalaşmak dışında kimseye gitmem gelmem,bu yuzden de arkamdan soğuk,burnu havada gibi lafların donduğunu duydum bu cok da dert değil,dert ettiğim şu,herkesle canımlı cicimli olmadığımız icin ne olursa bir durum olduğunda,karşı taraf tutulur,misal balkonuma cekirdek kabukları geldi,birkac defadan sonra kapıya gittim uyarmak icin acan olmadı..Yan komşusuyla iyiydi arası,ona soyledim gorunce uyarır mısın adıma diye “o asla oyle biri değildir yapmaz katiyen” gibi keskin laflar kullandı,ben o an pişman oldum soylediğime,acaba mı dedim,ama emindim de..Ya da daha once gece 3-4 lere kadar uyutmayan komşuma not bıraktım(Kadın gece yarısı video izlerdi kedi kopeklerin komik videolarını ya da tiktok zırvalığını ses olduğu gibi bendeydi,hem de yatak odasında,6da uyanmak zorunda olan biriyim) diye bana “zaten kadın tek kocası da evde yok geceleri,kadın ne gurultusu yapabilir ki inanmam” diyen başka komşu..kendi kulağımdan gozlerimden şuphe ettirecek cinsten savunmalar...Veya arkadaşlar arasında biri icin birşeyler anlatılır diğeri yerine yeminler edebilir gormediği halde duymadığı halde...Bu olayları anlamıyorum ben,başkasının adına nasıl bu kadar emin olabiliyor insanlar? Ben mi tuhafım,gormedim bilmiyorum olabilir mumkun keşke yapmasaymış gibi laflar daha yapıcı ara bulucu değil mi ??
En son gecen yıl,ikiz bebeklerimden biri cok ağlardı,yan komşum rahatsız olmuş ağlamalarından (alerjik reaksiyonlu kızım) ve birkac yerde soylenmiş rahatsız oluyorum diye,ben de cocuk bu ne yapabilirim dedim,onun yancısı gerekirse odadan hatta evden cıkaracaksın bebeği demişti...Yani birilerini savunacağım derken cidden sacmalamıyor mu bu insanlar bana mı anormal geliyor anlayamadım