Merhaba, gecmiş konularımda olduğu icin yazmayacağım o konuları. Eşimle sorunlarım var. Son bir kac aydır goğsumde ağrı var diyor. Tam goğsunun ortasında değil , ağrı olunca kalbin iki tarafını sağını ve solunu gosteriyor. Tansiyonu var ve ilac kullanıyor. Bugune kadar yani 6 yılı gecti evliliğimiz ve eşimle 1 kere ilişki oldu o kadar. Vajinusmus nedeniyle ilk zamanlar yapamadım ama doktora gittim ve egzersiz verdi. Tek başıma olanları yaptım. Sıra eşime geldiğinde once başım ağrıyor dedi.doktora gitti ve net bişey soylenmedi. Beyinde onemsiz bir kılcal damar tıkanıklığı olduğu,tehlikeli olmadığı soylendi. Uzun suredir baş ağrısı icin bie ilac verdi. O doktora guvenmediğimi, başka doktora gitmesini isredim drfalarca. Şimdi o ilacı bırakacak sozde( hemen bırakılamıyot o ilac) . Sonra basur şikayeti cıktı , onda da ameliyata gerek olmadan ilacla cozuleceği soylendi. Şimdi de bu cıktı. Daha once, yani bir kac yıl once bir doktor, kalp doktoruna cıkması gerektiğini , kalp yetmezliği olabileceğini soylemiş. Aylardır madem oyle, randevu al git diyorum. Gitmek istediği doktora hemen randevu bulmak zor olabiliyor. Ama randevu almıyor. Cocuk istediğimi soylediğimde bir doktora gideyim bakalım kapakcık mı değişecek stent mı sonra diyor. Cabuk yoruluyor, 2 haftada bir banyo zor yapıyor ve banyoda cok yorulduğunu soyluyor. Dinlene dinlene banyo yapıyor ve en az 2 saat suruyor.
Sizce haksızlık mı ediyorum? Kalp şikayeti olanlarda bunlar normal mı? Dun gece tepki gosterdim. Artık kardeş kardeş oturmak istemiyorum aynı evde ve banyonu duzelt dedim.. inanmıyorsun bana diye sitem etti. Konuşmuyor fazla dun akşamdan beri.
Arkadaşım var, erkek, kalp pili takılı ve bebeği var. Erkek olduğu icin elbette soramam ama onun olmuş işte. O kadar kalp hastası var, onlar nasıl yapıyor ? Madem hasta bir an once randevu alsın, hemen sıra gelmiyor ki . Basur icin bile kac ay bekledi. Banyoya gelince bir kac gun bende banyo yapmasam uzun surer, bende yoruluyorum normal diyorum dinlemiyor.
Ama benim yaşım beklemiyor. Haksız olan kim ?

Duzenleme (Bu akşam konuştuk)
Nihayet randevu aldı ama yılbaşından sonraya. Oncelikle birlikte olmak değil ilkderdim. Duzenli banyo. İşine devam eden, yeri gelince dışarıda gezen adam banyosunu da yapar herhalde. Ama yok. On gun oldu galiba en son yapalı. Sabah guzellikle soyledim. Kendimi iyi hissedersem dedi. Az once yine dedim, hatta buradaki kızların tavsiyesi ile gel bende yardım edeyim dedim. Yorgunum, karnım şiş falan dedi. Karni şişken banyo yaparsa kalbe zararlıymış. Oyle diyor. Yarın iş var, biliyorum haftasonuna kadar asla yapmaz. Kavga ettik. Sen bana inanmıyorsun diyor. Şimdiye kadar neden randevu almadın dedim. Bu kadar gec tarihe randevu vereceklerini nerden bileyim dedi. Sen bana inanmıyorsun diyor. Sende bana inanmıyorsun dedim. Annem kalp ameliyatı oldu. Doktor, tamam banyo yapabilirsin der demez, kadın evde kimse yokken girmiş yapmış banyosunu. Kızdım hatta bize gel diye. Cok rahatsız oldum kendimden kızım dedi. Bu orneği verdim ama yok. Bu iş biterse bundan bitecek, dedim. Eşimde bana bu benim sağlık problemim , bu sebepten bitecekse bitsin dedi.
Ev işi yapmaz, ayda iki belki uc kez tabakları falan sofraya taşır. Aradada yemekten sonra mutfağa goturur. İkimizde calışıyoruz ve aynı saatte cıkıyoruz. Yemek, utu, bulaşık, camaşır, aklınıza ne gelirse hic birine karışmaz. Copu atar, şu alır sadece. Birde haftasonlari markete gider. Haftaici ise buluşur birlikte alırız alınacakları. Eşyaları taşır falan. Banyo yapacağı gun hic iş istemem, dışarı cıkmaz. Yorulmasın, başı ağrıması , bahanesi olmasın diye istemem hic bir şey . Yine de 2-3 haftada bir yapar banyoyu. Pazar gunleri bir bahane bulur hep. Hep soz verir banyodan sonra normal olacak evliliğimiz diye. Ama 6 yıl gecti.
Bu evliliği yurutmek ne kadar mantıklı ? Etrafınızda var mı kalp hastası, yaptığı normal mı eşimin? Bugun hic dışarı cıkmadı mesela.
Cok sevdim cok sabrettim, en ufak şeyde kacan olmak istemedim. Ama yyurutemiyorum.sucluluk duyuyorum