Merhabalar iyi akşamlar herkese. Akıl akıldan ustundur diyerek sizlere bir konuda danışmak istedim hanımlar.
Oncelikle kendimi tanıtayım, kucuk bir şehirde doğu gorevi yapmaktayım. 2 senelik bir ilişkim var 3 aydır da nişanlıyım. Annem zamanında cok cekti onun cektiklerini yaşamamaya kendimi adamış durumdayım. 1 sene once de bir insanın başına gelebilecek en uzucu olaylardan birini yaşadım. Beni buna gore değerlendirin olur mu? Buyuk şehirde buyudum, ozgur bir hayatım vardı yani fikirlerime saygı duyulurdu ailem anlayışlıydı ben de zaten aykırı bir kişilik değildim. Takdir edilen biriydim her zaman. Niye kendimi ovuyorum, az sonra anlatacağım.

Nişanlım peki nasıl biri?
Nişanlım ulkenin en en en kırsal yerlerinden birinde doğmuş ortaokul lise universiteyi ailesinden uzakta okumuş buna rağmen ailesinin kendisi uzerinde baskısı coktu maaşını filan yolluyordu. Eskiden yani. Benden once Nişanlım sakin biridir efendidir ama bu aralar cok sinirli sebebi benim benim benim. Ailesinin ağzına bakan biri değil imkan bulsa olurdu da ben cok cabaladım şimdi ailesine rest cekebiliyor. Kız kardeşleri var abi yerine koymuyorlar o da artık onlarla fazla konuşmuyor. Dedikodu yok neysee.

Nişanlımın ailesi
Baba sessiz, Bir şeye karışmayan biri. Anne calışkan, e koyde buyumuş gormuş yetişmil bazı şeylere aşırı karışmaya calışıyordu ben engelledim kız kardeşleri olmayacak şeyler yaptılar abileriyle araları bozuldu benimle zaten araları yok en baştan istemediler.yani kıskanclık filan demeyin olayları anlatmıyorum fake sanırsınız beni sinirlendirmek icin yapiyorum dersiniz.
Onun icin ozet geciyorum kız kardeşler kor cahil. Nedenini soran ozelden yazabilir. Ama bence sinirlerinize yazık. Nişanlım onlar her bir şey yaptıklarında kavga etti onlarla yani artık gercek yuzlerini anladı.

Peki sorun nedir?

Ben evlenmeyi duşunmuyordum isteklerim biraz fazlaydı yani en az 15 20 bin masraf yaptım ama onun yaptığı masraf 150 bini gecti duğun icin. Beyaz eşya filan almam dedim kabul etti. Ne dersem kabul etti. Kendine almadığı telefonu bana aldı. Maaşım olduğu halde sırf ailesine vermesinden korktuğum icin adamı haraca bağladım duğunden sonrası icin ayda şu kadar para vereceksin dedim tamam dedi. Haaaa bunlar oylr peki tamam aşkım şeklinde değil cok mucadele ettim birkac şey dışında. Annesi takıları istedi beni tanımadan etmeden ayda şu kadar para verirsiniz sizin icin biriktiririm dedi yok dedim. Nişan alışverişi icin ailesini istemedim gelmediler zaten. Yani zorla da olsa ne istesem oldu. Ama zorla. Ve yoruldum artık. Nişanlım boyle biri demeden aklına gelmez biraz zorlayacaksın en ufak şey icin.

Bana kızmayın ben kendime yeterince kızıyorum, ailesi evet cahil bana karıştılar ama oturdular yerlerine. Yani şimdilik bilmiyorum..
Benin sorunum, nişanlımı olmayacak şeylerle huzursuz ettim kızdım azarladım ve son zamanlarda agresif oldu. Tamam ileriyi gorebiliyor kadınlar ama benimki aşırı. Mesela,
Annen bize gelip 1 haftadan faza kalmak isterse ne olacak, işte ailen borc isterse ne olacak, annen cocuk sayımıza karışırsa ne olacak... Kendi kızının kaynanası karışmış da ordan yola cıktım.. Yani oyle olursa ne olacak boyle olursa ne olacak.... Ailesine 1 kuruş versin istemiyorum ailesinin durumları iyi. Kadın daha beni tanımadan para istedi dedim ya. Kızının altınlarını almışlar diye erkek tarafına kızıyor gelip borcum olursa alırım diyor. 1 oğulları var eşyaları nişanlım aldı zaten. Ne borcu 20 25 tane hayvanları var buyuk. Araba alıcaz dememize oğlunun cok istemesine rağmen. Ayrıca araba ustume olacaktı ailesi demiş sakın ustune yapma o da onlara uydu mırın kırın etti ama sonra yine senin ustune olsun dedi.
Yani nişanlım anlık ailesinden etkilenen ama zorlayınca yine ılımlı olan biri.
Sorum şu,
Nişanlım son zamanlar sinirli biri oldu elbette benim yuzumden. Her gun gozunu benim sorularımla acıyor. Cevap veriyor ama yetmiyor bana illa ikna edecek 5 6 kere sorucam. Bir de ailesiyle konuşması bile beni huzursuz ediyor niye bunu sordular niye her şeyi anlatıyorsun diyorum. Mesela 4 gunde bir annesiyle 5 10 dk konuşuyor. Bunlar normal mi? Kız kardeşleriylr arası hic yok ama diyor ki onlar snaa bunları yaptı ben de cevap verdim eğer daha aşırı olursa devam ederlerse tamamen keserim alakamı ama ben arama onlar arasın diyorum kabul etti bunu da. Ama her şey benim zorumla sizce boyle zorlama nereye kadar? Kimisi de diyor ki yapmayacak adam zorla da yapmaz. Ne diyorsunuz?