Herkese merhaba
Eşimle 10 yıldır beraber 2 yıldır evliyiz. Guzel giden bi evliliğimiz var. 17 aylık da oğlumuz var. Cok kucuk yaşta tanıştık o zamandan beri ailesinin yapmadığı kalmadı diyebilirim. Asla istemediler nedensiz olarak. Aynı şehirde universite okuduk o donemde iftiralar atıldı(asla basit bi iftira değil) kanıtlandı,ortalık karıştı neler neler yaşandı.Biz hep el ele olduk eşimle.Namusuma,şerefime,aile terbiyeme kadar laflar edildi. Eşim her zaman yanımda oldu.Baktılar olmuyo bizi ayıramıyolar birden melek kesildiler,cok sevmeye başladılar.Hepsi sozde tabiki.
Evlendik hemen hamile kaldım. Zaten planlanmış bişeydi. Hamilelikte vs cok ustume duştuler tekrar tekrar ozurler dilendi,kus olduklarımızla barıştırma cabalarına girildi(iftira atan kişiyle)asla geri adım atmadık.
cocuk doğduktan sonra herşey bi sure guzel gitti.sonra kv kendini surekli benimle kıyaslama icine girdi. Ben cocuklarımı şoyle buyuttum,asla şunu şoyle yapmadım gibi. İlk başta ne soyluyorsa birden tersini soylemeye başladı. Zaten gecmişten bişeyler olduğu icin bunlar benim gozume cok batmaya başladı. Her geldiğinde,her aradığında surekli aralara bi laf sıkıştırdı. Eşim neden boyle yapıyosun dediğinde ağlamaya başladı ben bilerek yapmıyoruma getirdi.
En son sacma sapan bi olayda yine benim ne saygısızlığım kaldı ne aile terbiyem. Konu benim onlara anne babaanne vs dememem. Eşimde benim aileme demiyo bu arada. Konu saygısızlık yapmak değil,cok uzun suredir tanıştığımız icin ağız alışkanlığı işte diyemiyoruz. Kendi oğlu yapınca ona bişey yok ama ben yapınca vay işte ne saygısız bana anne bile demiyo oldu.
Artık yetti dedim. Bu saygıdan,terbiyeden kacıncı vurmaya calışması? İftira atıldı sırf kendimi tutamam kotu bişey soylerim diye ben muhattap bile olamadım. Eşim halletti. Ailesiyle bi olay oldu ben karışmam aranızdaki muhabbete kendiniz halledin dedim. En ufak bi saygısızlık yapmadım onların yaptıklarına rağmen ama yine ben saygısız oldum. Kestirip attım bu sefer. Cunku artık terapiye gitmeye başlamıştım gecmişi silemediğim icin.
Şimdi arada sırada oğlanı goturuyoruz. Ben yukarı cıkmıyorum arabada bekliyorum. Eşim goturuyor en son sarılmış annesi ozur dilemiş uzatmayın barışalım filan demiş. Babaannesi ağlamış lutfen artık gelin diye. Bu arada kusken oğlum cok hastalandı 40a yukseldi ateşi ve duşuremediler haberleri vardı bizde gelelim hastaneye demediler. Torun bu yani arada sağlık olunca kusluk vs olur mu ? Belki barışmak icin bahane olurdu.
Bu boyle devam etmeyecek. Nereye kadar gidebilir bu boyle? Eşim annesine duşman mı olacak? Evet sevmiyorum onları ama eşimi cok seviyorum. Uzulmesini istemiyorum. Tekrar hamile kalmayı planlıyorum e oldu diyelim gormeyecekler mi torunlarını ? Ama icimde almıyo bi taraftan,konuşamam tekrar gibi geliyor.
Nasıl bi yol izlemeli sizce ?
Okuyan,yorum yapan herkese teşekkur ederim