Klasik tavlama usullerinden biri geliyor aklina ve birden kadina donup :
- Hadi bize gidelum saga pul kolleksiyonumu costereyim.
Kadin sasirir fakat bozuntuya vermez:
- Peki ya begenmezsem
- O zaman ciyinur cidersun.
Bir gun Amerika başkentinde cok kalabalık bir trafik ve trafik bir milim bile ilerlemiyormuş. Adamın biri işe giderken trafikte takılı kalmış. Adam cok merak etmiş tam arabadan aşağı ineceği sırada bir adam yan cama tıklamış ve işe giden adam cama tıklayan adamdan hemen once merakla sormuş:
ilerdeki trafiğin sebebi nedir demiş. Cama tıklayan adam da:
ilerde başkan Bush u 25 terorist yakaladı ve 1 saat icin de 1 milyon dolar getirtmezse benzin dokup yakacaklarını soylemiş.
İşe giden adam: eee ne yani bu kadar mı?
Cama tıklayan adam: Bizde vatandaşlardan yardım topluyoruz işte diye cvp vermiş.
İişe giden adam da: vatandaşlar ortalama ne kadar veriyor?
Cama tıklayan adam: Yaklaşık 5-7 litre benzin veriyorlar.
NoT :
(Amerıka'da En ıyı Fıkra Secılmıs
)Gunun birinde aynı universitede gorevli 3 işletme uzmanı ile 3 muhendis İstanbula bir seminer icin davet edilmişler. 6 kafadar daha ucuz olacağına inanarak trenle gitmeye karar vermişler. Hep birlikte tren bilet gişesine gitmişler, muhendisler birer tane bilet almış, işletmeciler yalnızca 1 bilet alıp trene binmişler. Muhendisler, işletmecilere tek bilet ile nasıl seyehat edeceklerini sorunca
- Bekleyin goreceksiniz Cevabını almışlar.
Bir sure sonra konduktor bilet kontrolu yapmaya başlayınca işletmeciler hep birlikte trenin tuvaletine girmiş ve kapıyı kilitlemişler. Konduktor bilet kontolunu bitirip tuvaletin onune gelmiş ve kapıyı calmış. Kapı aralanıp iceriden bir bilet uzatılmış. Konduktor de bileti işaretleyip gitmiş. Muhendisler bayılmışlar bu işe ve donuşte aynı numarayı kendileride yapmaya karar vermişler. Seminer bitince yine aynı ekip istasyona gitmişler, muhendisler 1 tane bilet almış, işletmeciler hic bilet almadan trene binmişler. Muhendisler biletsiz nasıl seyehat edeceklerini sorunca yine aynı cevabı almışlar:
- Bekleyin goreceksiniz.
Konduktor bilet kontrolune başlayınca muhendisler hemen birlikte tuvalete girmişler. İşletmeciler de diğer tuvalete girmiş. 5 dakika sonra işletmecilerden birisi tuvaletten cıkıp diğer tuvaletin kapısını calmış, kapı aralanıp iceriden bir bilet uzanmış. İşletmeci bileti alıp diğer tuvalete girmiş ve konduktoru beklemeye başlamışlar…
muhendislerden en genc olanı tuvaletten cıkıp diğer tuvaletin kapısını calmış…
Isletmeciler kapiyi bile acmadan :
Hadi lan,bizim numaramizi . bize mi yedirecen…
Temel’le oğlu İstanbul’u hic gormemişler ve bir iş icin oraya giderler. Kucuk koylerinden sonra gordukleri her şeye şaşırır ve hayretler icinde kalırlar. Taksimde gezerlerken bir otelin icine girerler. Bir bakarlar ki demirden duvarlar ve bu duvarlar otomatik olarak acılıp kapanabiliyor. Tabii ki ikisi de şaşırmış. Temel’in oğlu babasına sormuş ; “Buba bu ne ya?” Temel hayatında hic asansor gormediği icin şu şekilde yanıtlamış “Oğlum ben boyle bir şeyi hayatımda gormedim, ne olduğunu bilmiyorum.” İkisi de buyuk bir şaşkınlıkla bu duvarlara bakarken 150 kiloluk şişman bir bayan acılan duvarlardan kucuk bir odanın icine girer. Duvarlar yine kapanır ve numaralar birer birer yukselmeye başlar. Daha sonra numaralar kuculmeye başlar. Temel ve oğlu şaşkınlık icindedirler. Birazdan duvarlar yine acılır ve dışarıya 24 yaşlarında cok guzel,seksi, zayıf ve sarışın bir bayan cıkar. Temel gozunu bu bayandan ayırmadan oğluna sessizce ; “Hemen cit anani al ve buraya cetur.”
Amerikan Delegesi Hanımefendi kursuye gelmiş.. “Gecen yılın kararlarını aynen uyguladım.Eve gider gitmez kocama: ‘Bundan sonra temiz camaşır istersen kendi camaşırını kendin yıka. İşte makine orda..’ dedim. İlk gun bir şey gormedim.İkinci gun bir şey gormedim.Ucuncu gun bir baktım, makinenin başında sadece kendi camaşırlarını değil, benimkileri de yıkıyor.” Alman Delegesi soz almış, arkasından.. “Ben de kararımız gereğince kocama: ‘Bundan boyle temiz tabakta yemek istiyorsan kendi bulaşığını kendin yıka’ dedim.. Birinci gun bir şey gormedim. İkinci gun bir şey gormedim. Ucuncu gun baktım, makinenin başında sadece kendininkileri değil, benim bulaşıklarımı da yıkıyor.” Ucuncu konuşmacı bizden feminist kardeşimiz.. “Turkiye’ye doner donmez kararımız gereğince kocamla konuştum. Ona dedim ki: ‘Bundan boyle yemek yemek istiyorsan, kendin pişirmen gerekecek.İşte mutfak orada..’dedim. Birinci gun bir şey gormedim. İkinci gun bir şey gormedim.Ucuncu gun sol gozum biraz acılır gibi oldu, hafiften gormeye başladım …..
+++ Repleri Unutmayın Verilen Varsa Kusura Bakmayın.