Arkadaşlar merhaba. Oturdum duşundum ve cevremdekilere anlattım hic bir sonuca ulaşamadım yaşadığım bir olayla ilgili. Bizim ailecek kullandığımız dededen kalma bir yazlık vardı, senelerdir kiradaydı, kiracılar cıktı mart gibi. Her neyse, bugun babanemdeyken amcamla yengemle denk geldim, en son yazlığa gitmişler ve dağınık bırakıldığını gorup toplamışlar. Yazlığa sadece onlar gidiyor veya benle arkadaşlarım gidiyoruz. başka giden olmadığı icinde bana sordular sen mi dağınık bıraktın diye. lakin ben gitmedim, gitsemde her zamanda temiz bıraktık. Ben gitmedim ben temiz bırakırım hep sizde biliyorsunuz dedim. Evet bizde şaşırdık acele bir şey mi oldu da boyle bırakıldı dediler. Yok valla gitmedim diyince e o zaman anahtarı birine mi verdin dediler, vermediğim icin doğal olarak vermedim dedim. E sen anahtar vermediysen, biz yazın başında yazlıga gittik yazlıkta bir kızla oğlan vardı arkadaşınmış senin onlar nasıl girdi dediler. Nasıl yani kimmiş onlar diye sordum. Amcamda, biz sorduk siz kimsiniz diye bize lenanın arkadaşıyız bir işi cıktıda o arkadan gelcek dediler, sonra yarım saat durup, biz size rahatsızlık vermeyelim diyerek evden cıktılar dedi.

Tuhaf cunku ben kimseye anahtar vermedim, evime giren cıkan coğu insanda yazlığın yerini tam olarak bilmiyor, yazlığın anahtarını koyduğum yeride bilmiyor. Bir tek sevgilim biliyor ilk başta sevgilim anahtarı alıp benden gizlice kopyalatıp gidip birini yazlığa attı sandım tepemden aşağı kaynar sular dokuldu. yengem ve amcam sevgilimi tanıyor ama bizi yakın arkadaş olarak biliyorlar, bir kac kez gorduler. soğukkanlılığımı koruyup sordum teyit etmek icin, o yakın olan erkek arkadaşım vardı o muydu erkek olan diye, yengemle amcamda hayır başka biriydi o değildi diyince bi rahatladım. Bu sefer tiplerini sordum, tarif edilen kızla erkeğin tipine uyan isimler var aklımda ama hic biri yazlığı bilmiyor. bir kişi haric, o da eski sevgilim. yazın başındaki sevgiliside bahsedilen kıza benziyor. Acaba zamanında anahtarı kopyalattı sonra bir yerden, anahtarı bulunca aklına esti sevgilisiyle mi gitti diye, yani en olmayacak şeyi bile duşundum. Fakat biz 4 yıl olacak onunla ayrılalı, kiracıların cıktıgını boş oldugunu bilemez, biz daha yeni sevgiliyken butun yaz gittik, sonra eylul gibi kiraya verildi orası ve cıktıgımız surec boyunca kiradaydı yazlık. beni stalklayarakta anlayamaz yazlıgın gidilebilir durumda oldugunu cunku bende yazın başında gitmedim. Yani birisi gizlice alıp gunluk kiraya mı verdi ne yaptı bilemiyorum. İsmim verilmiş, yazlıgın bos oldugu biliniyor. Demekki yakınlarımdan birileri. Ama kim. Gercekten kafayı yiyeceğim duşunmekten. amcamları sakinleştirmek icin sonradan aradım problem yok ben vermiştim unutmusum verdigimi anahtarı falan dedim ici rahatlasın diye. Olayın babamın kulağına gitmemesi icin boyle yapmak zorunda kaldım. Cunku amcam anahtarı verdiysen kilidi değiştiricem dedi. Babamlarda yazlıga gidebileceği icin amcam babama kilidi değiştirdiğini haber verecek ve babamda nedenini sorunca amcam anlatacak mecburen senin kızın anahtar vermiş etmiş diye her ne kadar ben amcama vermedim desemde. Kabul etmek o an ki panikle mantıklı geldi. Fakat şimdi icim icimi yiyor eğer o iki kişi tekrar giderse ve bu seferki gittiklerinde başımıza bela acılırsa bir sakatlık yaşanırsa ucu bana dokuncak diye korkuyorum. Babama her şeyi olduğu gibi anlatıp benim kimseye anahtar vermediğimi ve boyle bir durumun yaşandığından haber vermeli miyim en azından babam kapının kilidini değiştirir ve o kişiler tekrar giremez. Fakat babamda her turlu kızacak bana ve hatta belki inanmayacak anahtar vermediğime kimseye. Ama bir yandan diyorumki kendime, bir bela, başımıza buyuk bi iş acılmasındansa, bu riske girmektense en azından kızsada anahtar verdim sorumsuzluk ettim diye kızılacak. Fakat gizlersem kotu şeyler olunca daha ağır kızılması gereken duruma duşebilirim, o iki kişi her kimse orada maddede alabilir fuhuşta yapabilir her şey olabilir sonucta ve ev muhurlenebilir bile. Cok şukur calınacak değerli eşya yok. Kaldıki bu hic iyi olmaz cunku evi satmayıda dusunuyoruz. En iyisi oldugu gibi her şeyi babama soylemek gibi. Anahtar vermedigim etmedigim bi sucum olmadıgı halde giden iki kişi yuzunden ucu bana dokunacak bir olay bu. Sırf ismimi verdikleri icin ben hep zan altındayım. O yuzdende o iki kişi kimse onları bulmam gerekiyor. Sizce ne yapmalıyım?