Merhaba hanımlar bişi danışmaya geldim size.
Haftasonu eşimle bi tartışma yaşadık, aslında bu konudan kaynaklı tartışmayı bi cok kez yaşadık o yuzden artık birilerine danışma gereği duydum.
Bi misafirliğe gittiğimizde mesela 3 aileyiz. 3 karı koca. işte biri zaten ev sahibi oluyor.
misafirlik akrabaya bu arada eşimin kuzenleri. işte ev sahibi kadın kalkıyo mesela masayı kurcak ya da cay corba getircek.
eşim hemen bana kaş goz yapıyor kalk yardım et der gibi. hatta haftasonu abartarak herkes duyacak şekilde ''justice hadi'' dedi katı bi ses tonuyla. ve kadın kalkalı 1 dk bile olmamıştı onla aynı anda diyo bu lafı. sanki yarım saat gecmiş hala kalkmamışım gibi.
bende kalktım ama kendimi kotu hissettim. normalde inat ederim boyle bi tepkiye yapacağım varsa da yapmam ama insanların yanında tatsızlık cıkmasın dedim eve bıraktım konuyu.
ben nerde ne yapması gerektiğini bilen bi insanım. ısrarla bana komut verir gibi ''kalk'' demesini yersiz buluyorum.
evde konuştum anlattım guzelce bana demene gerek yok ben zaten kalkarım yardım ederim gayet biliyosun beni bulaşığa kadar yıkarım.
ne var bunda diyo hassas bakıyorum sadece falan diyor
ee tamam da ben akıl edemiyo muyum kalkmayı
bu arada diğer misafir kadın hic kalkmaz mesela eşi de demez hic neden yardım etmiyosun diye
tabi herkes bir değil ama bizde durum boyle olunca insanın tuhafına gidiyor.
kayınvalidenin evinde de boyle. bayramdan bayrama gideriz cok problem değil ama kahvaltı hazırlanır kaş goz yapar
kahve yapılır kaş goz yapar
yani ne gerek var irrite oluyorum bu duruma.
eşiniz size boyle tepki veriyor mu misafirliklerde ?