Merhaba, yine kurkcu dukkanına donen bir vive. Cunku caresiz hissetmeye başladım. Şoyle izah edeyim; hayatımın tumunde kilo problemi yaşadım yoyo veya Sibel Can diyeti dediğimiz diyetlerle kilo aldım verdim. Ama uzun doğmuşum, cocukluk fotolarımda zayıfım, kilo sorunum 20 ’lerimin ortasında başarısız bir evlilik ve yeme duzemimin bozulmasıyla arttı. Aldım- verdim- aldım- verdim.
Gecen sene ense yanmaları, tansiyon yukselmeleri ile dahiliyeye gittim. Sonuc : 2. tip diyabet, aclık şekeri 100 fakat insulin direnci yuksek (6 kusurdu sanırım)
Korkumdan dort ayda (diyabet ilacının da yardımıyla) 15 kilo verdim, uclu rakamlardan ikili hanelere indim. Ama heralde diyeti cok sıkı yapıp, sutlu kahve dahi icmediğim, surekli elma yediğim icin sıkıldım. Gecen kış 7 kilosunu geri aldım. Ve değerlerim Nisan ’da cok iyiyken Ekim ’de cok kotu cıktı. İnsulin direncim 3 ’e duşmuştu yine 6 ’ya cıkmış. İşin kotusu THS ’ım hayatımın hicbir doneminde 2 ’leri aşmamışken 3 ’u gecmiş! Yani hipotroidi kapıda.
Kor topal yapabiliyorum diyeti ve moralim inanılmaz bozuk. Yaşım 40 evliyim eşim hicbir zaman kilomu dert etmedi ama ben sağlığımdan endişe ediyorum. İnsulin direncinde canımızın karbonhidrat istediğini okumuştum ki sanırım doğru ben de surekli poğaca, acma yemek istiyorum.
Diyetisyenleri sevmiyorum, kotu tecrubelerim oldu bu nedenle o bir secenek değil. Ama neden gecen sene verdiğim gibi veremiyorum kilolarımı?????
Bu arada cok yoğun calışıyoruz karı koca, pratik şeyler tercihim oluyor, yemek yapmayı da seven biri değilim. Ayrıca enerjim de cok duşuk malesef.
Pcos, diyabet, insulin direnci olup bu sarmaldan cıkabilen kadınlar ne olur el atın bana

Şimdiden teşekkur ederim.