Selam kızlar, nasılsınız?

Ya şu konuyu acsam mı acmasam mı cok kararsız kaldım, polemiğe donme potansiyeli taşıyan bir konu olduğu icin; "Kızım bak durduk yere coluk cocuktan millet kapışır, boşver" dedim ama dayanamadım, sinirim tam gecmiş değil, daha kim bilir kac ceşidiyle muhatap olacağım bu tiplerin cocuğum okula başlayınca; anlatıp bi boşaltayım şuraya icimi dedim. Lutfen polemiklere girmeyin... Zor biliyorum ama girmeyin.

Şu guzelim pazar gununun akşamına asabımı bozmayalardı eyiydi...
Neyse; mevzu "Over doz anne"ler...

Ailecek pazar gezmesine cıktık, belki bir-bir bucuk saat kadar once de eve girdik.
Bizim, pazar rutinimiz bellidir hani, cocuk eğlemece-memnun etmece-full oyunlu gezmece ile gecer; tatil gununu, bilhassa deli gibi calışan babasıyla, baba-oğul daha verimli/huzurlu takılması icin ayarlamaya calışırız.
Kah parkta futbol filan oynarlar, kah carpışan otolara filan gidilir vs.

Bu gun de sıradan, balon park, carpışan otolar filan takılıyoruz cocuğun gonlu olsun diye.
Bizimle beraber cins bir aile de cocuklarını carpışan otolara getirmiş ki cocuklar kuvvetle muhtemel 10-12 yaşlarındalar ya da 12 yaş kadar iriler artık bilemeyeceğim. Koca koca cocuklar maşallah.

Bindi herkes arabasına, ben koşeden izliyorum. Eşim cocuğumuzun kemerini bağladı, yanına oturttu (hani "Aman 3-4 yaşındaki cocukla carpışan otolar olur mu?" demeyin, onlemini guzel alırsanız, cocuğu kucağınızda direksiyona doğru sallandırmazsanız oluyor, zaten coğunluk cocuklu ailelere hizmet verdiğinden arabalar yavaşa ayarlanmış, kemeri de bağlayınca kırlent gibi oturuyor ve cok eğleniyor-istiyor, babasının refakatinde sorun yaşamıyoruz)

Neyse; zil caldı başladı millet; herkes herkese carpıyor haliyle...
Eşimle oğluma carpıyorlar guluyorlar filan, coluk cocuk... Bizimkiler kakır kakır, cocuklar kakır kakır, herkes eğlence şamata...

Eşim de gitti bu 12 yaşındaki cocuğun arabasına yandan carptı, zaten kim kime dum duma.
Ay kenarda duran anası mıdır nedir, bir cığlık (Abartmıyorum, cığlık) "O daha cocuk cocuk, ne vuruyorsun koca heriff? Gel sen buraya gell" diye eşime bağırıyor ayyy...

Afalladım bi "Ne diyo la bu, nooluyo?" diye.
Eşim de hicbir şey demedi, iletişim kurma yontemi bağırmak olan birine ne desin yani kibar adam? Ben gibi tersi pis bi tip değil ki...
Neyse "Dikkat ederim de bağırmayın lutfen bu şekilde." filan demiş galiba, cocuğun yanında da olay cıksın istemiyor haliyle. Ama yok, kadın bağırmaya devam ediyor "Bir daha cocuğumun arabasına vurma, kocaman adam utanmıyor musun o daha cocuk kor adam" vs diye, olay cıkaracak yer arıyormuş kadın resmen, o da bizi buldu; bağır cağır, parmak sallaya sallaya hakaretli makaretli devam ediyor bu, eşim de alttan alıyor uzamasın diye ama kadın dibine kadar girmiş salmıyor, azarlıyor bildiğiniz ya, yanında da oğlum. Millet de seyre durmuş...
Bi kendini yere atıp bayılmadığı kaldı kadının.

Kadın uzatınca; bende de bi tepe tası varmış, atıverdi; "X, ne dinliyorsun devam et kuzum sen, cocuğu bi uzaklaştır şuradan, korktu garibim" dedim, eşim devam etti arabayı kullanmaya ama bana "Muhatap alma Night gozunu sevim" bakışı da atıyor, cunku boylesi aptallıklarda benim ağzımın ayarı ister istemez biraz bozuluyor ve durum daha aptal bir hale gelebiliyor.

Sonrasında salon kadını cizgimden kaydım bir miktar, bir kısmını hatırlamıyorum... En son 4 kişi tutuyorlardı beni. (Şaka)
"Ne bağırıyorsun? Adı uzerinde carpışan otolar, bale salonu mu bura? Millet birbirine carpmayıp naapacak? Sanki 100 kmyle carpıyorlar gibi feryat figan... Ambulansı da ara oldu olacak. Adam kibarca dikkat ederim de dedi, daha ne istiyorsun? Ne hakaret ediyorsun durduk yere, cocuğumun da suratına suratına bağırıyorsun? Bi seninki mi cocuk? O kadar korkuyorsan, yanına oturup refakat edeydin ya da getirmeseydin! Em..sil gibi bağırıyor bi de ya normal ses tonunda belirtemiyor musun hassasiyetini? Gel bana soyle ben anlarım senin dilinden, mağaracam var, ne senin derdin? Olay mı istiyorsun sen?..." vs makinaya bağladım artık ben de, kadın ara ara bi şeyler demeye calışıyordu baktı olmayacak, sustu, kocası filan geldi, cocuğu indirdi gittiler. Bizimkiler filan da indi zaten oyle ringin dışına aldılar bizi.

Neyse işte sinirlendim ağzımdan da cıkmış bulundu bi em..sil lafı filan ama yani cok ileri gitti ya, kadındır, annedir, kotu gunundedir diye benim adam ses etmeyip ekstra kibar davrandıkca, eziklemeye kalktı, resmen şov yaptı ya...
Kendi cocuğu da guluyor oynuyordu bi şeyi yoktu, kendi cocuğunun keyfini de bozdu Allah'ın histeriği.

Ben ilk kez boyle bir şeye tanık oldum (bu kadar anormal ve ağırına diyeyim daha doğru olsun yoksa arada yine denk geliyorlar), nevrim donuverdi. Gelmiş manyaklar gibi bağırıyor ya eşime, oğluma ve susmuyor. Akli dengesi mi bozuktu artık neydi.
Bi bunlarınki cocuk sanki, hayret bir şey.

Ya cocuğum buyuyunce, ellerin icine karışınca, okulda bilmem nerede; kim bilir kac ceşit boyle insanla muhatap olmak zorunda kalacağım, bende de terbiye merbiye kalmayacak herhalde bu gidişle. Etraf over doz anne kaynıyor ya.
Ben mecbur sert konuşana kadar susmadı kadın ya...
Neyse anlattım biraz ferahladım; gozunuzu sevim girmeyin birbirinize.