Son zamanlarda yonetici desteğime neredeyse hergun mesaj geliyor. Hangi tip videolar yuklemem, hangi dillerde calışmam gerekiyor diye.
Oncelikle +18 haric her turlu kategori dailymotion icin acıktır ve kazanc sağlatıyor. Kanal kapanması ise 100 kanaldan 1 tanesinde bile neredeyse 2 ayda gorulmeyecek şekilde az oluyor ve diğer kanallara hic riski bulaşmıyor.
--
Dailymotion.com'un nereden en cok girildiğini paylaşayım. Siz ona gore dilleri duşunun.

+ Urduca diliyle kanallar yaparsanız pakistan ve hindistandan hitleri kaparsınız. Neredeyse buda dailymotion hittinin %28'i yapıyor. Hadi birazı ingilizce arıyor dersek %20 si urduca kullanıyor diyebiliriz.
+ 2. dil olarakda %10 a yakın japonca geliyor. Japonca iceriklerde iyi izlenimler alıyor.
Tahminen ana aramaların %60'ı ingilizce olarak tahmin ediyorum. Tabiki ingilizcedeki rekabet bu yukarıdaki dillere gore 100 kat fazladır.
--
3. husus ise arkadaşlar. Dailymotion biraz kucumseniyor. Dailymotion dunyanın en buyuk 100 sitesi arasında yer alıyor. Evet youtube'un hittinin baya altında olduğu kesin. Fakat şoyle de bir durum var;
youtube toplam video sayısı / youtube toplam izlenme = 5x
dailymotion toplam video sayısı / dailymotion toplam izlenme = 10x
Yani kısaca arkadaşlar videonun izlenme sayısı aslında video azlığından dolayı 2 kat fazladır. Sadece bazı arkadaşlar hit yok diye feryat yandıklarını goruyorum. O arkadaşlar yanlış kulvarda geziyorlar.
Dailymotion neredeyse turkiyede bitik durumda. Bir cok arkadaşı turkce icerik atarken goruyorum.
Şoyle duşunun dailymotion turkiyede 76. sırada, pakistanda 4. sırada.
Turkiye nufusu 80milyon
Pakistan nufusu 200milyon civarında.
Yani dailymotion gunluk turkiyeden girilen ziyaretci ortalama 600.000 kişi
dailymotion.com'a pakistandan girilen gunluk ziyaretci 25.000.000
Ben sizin yerinize analizleri yaptım. Sizde iceriği bulup yukleyin

Herkese bol kazanclar.