Kızlar merhaba...
Bu saatte beni dert teknesine donuşturen ve sizden başka kimseye anlatamayacağım, kimseden akıl alamayacağım bir derdim var. Lutfen bana yardım edin...
Duğunden once kayınvalidem bana karşı buyuk terbiyesizlikler yapmıştı ama hepsine saygıdan susmuştum. Asıl kaos duğun zamanı başladı. Kayınvalidem cok cimri bir kadın. Şu evde salon takımı haricinde bir tane copu bile bulunmuyor. Biz 2 tane duğun yaptık kayınvalidem yuzunden. İlla memlekette de olcak aklınızı kullanın orada duğun yapan zengin olur kesinlikle orda olcak diye resmen bizi zorladı. İki duğunu de biz yaptık. Kendi koyundeki 600 liralık duğunu bile odemedi! Ve odemeyeceğini bize soylemedi bile duğun gunu oğrendik! Neyse koydeki duğunde takı torenim 3 dakika falan surdu. Herkes şaşırdı. Anneme bilezikleri taktırmadı bile oyle bir acele etti. Kimse hic bir şey anlamadı. Duğunun sonunda oğrendim ki dışarı masa kurmuş ve koyde genelde para takıldığı icin butun paraları dışarda bizden habersiz toplatmış akrabalarına. Zaten bana da bi kac ceyrek bi de tam altın dışında o 3 dakikadalık torende ekstra hic bir şey takılmadı. Ve biz o topladığı paradan 1 kuruş bile gormedik. Bizim kaldığımız evde kocaman bir kasa olmasına rağmen o gizli gizli topladığı paraların hepsini başkasının evine goturmuş. Tabi ben bunun amacını anladım eşime butun bu kolumdaki bilezikleri annemler yarın giderken goturcek dedim sert bir dille. Bileziklerimi bari o ac gozlu kaynanamdan kurtarmaya calışıyordum. Neyse duğun bitti. Eşim annesine bileziklerin gideceğini anlatıyor ama ayak ustu 10 tane yalan soyledi anasından nasıl korkuyorsa. neyse en sonunda kasa kiraladık ona koyacaklar falan dedi eşim ve kayınvalidem de kabul etmek zorunda kaldı. Sanki onun ne haddineyse!!! Bu ara zaten ben icimden sabır diliyordum. Kayınvalidem o sırada tamam ama sabah kuyumcuya goturup tarttırırız dedi. Eşim de ne alakası var ya sabah erkenden cıkcaz sayar kac bilezik varsa veririz dedi. Kayınvalidem de OYLE OLMAZ YA BUYUK BİLEZİK ALIP KUCUĞUNU KOYARLARSA dedi....! Ben orda artık patladım. Evlenmeden once bir cok terbiyesizlik yapmıştı bana ama ben eşimin annesi diye saygımdan hep susmuştum. Ama annemlere ablamlara resmen hırsız demeye getirdi! Hem de butun duğunde takılan paraları bizden habersiz calan kendisi olmasına rağmen!!! Kızlar resmen kıyametleri kopardım! Bir de yalancı ki... daha 1 dakika once soylediği seyi ben oyle bir şey soylemedim diyo. Resmen ağlattım onu orda! Ama sabahında caldığı paraları sayıp cebine attığı icin gayet mutluydu. Bize cok masraf yaptım diyip el koydu butun paraya ve miktarını bile soylemedi! Neyse biz balayına cıktık. Ben tavır koydum konuşmıycam bir daha kayınvalidemle diye. Eşim bazen telefonu bana uzatıp emrivaki yaparak konuşturuyordu o kadar.
Sonra eşim bana duru durup yuklenmeye başladı. Annem sana ne yaptı da boylesin. Anlatıyorum hem aileme hırsız dedi hem de zamanında bana yaptığı terbiyesizlikleri anlatıyorum annem oyle şey yapmaz, o amacla yapmamıştır, şaka yapmıştır surekli savunuyordu annesini. Bir şekilde guzelce konuyu kapatıyordum başka bir gun bidaha acıyordu. En sonunda ”ben senin annene saygısızlık yapmadım. Annen bana cok yaptı ama. Sırf anneni sevmiyorum diye mi bu kadar uzuluyorsun? Senin annen benim sevebileceğim karakterde bi insan değil. Gelsin saygımı gosteririm yine” dedim son kez guzelce kapattım konuyu. Sonra yine sırf annesini sevmiyorum ve aramıyorum diye resmen benimle cok buyuk kavgalar etti. O kadar sinirleniyorum ki git anananla evlen boşanıyorum senden diyip cekip gittim bile evden. Yalvar yakar geri dondurdu beni eve. Ama hala beni anlamıyor. Bana hak vermiyor. Felaket bir şekilde anacı. Ya onceden hele ki ilk sevgili olduğumuz yıl falan annesiyle kırk yılın başı konuşan adam birden bire anacı oldu o kadar şaşırıyorum yani.
Neyse bugun işten eve geldi eşim. Sacma sapan tripli falan. İlk defa boyle ama. Butun akşam konuşmadı ben de hic yanaşmadım. Neyse uyurken telefonuna baktım dedim kesin annesiyle konuştu. Resmen 1 saatten fazla konuşmuşlar gercekten. Annesi 2 yuzlu bir kadın. İyiymiş gibi davranıyor sanki saf masum hic bir gunahı yokmuş gibi. Ama o kadar pislik bir insan ki eşimin olmadığı her yerde benim burnumdan getirdi şeytan yuzunu hep ortaya cıkardı! Şimdi annesi madur ben ise kotu gelin oldum gozunde. Ve bugun sergilediği tavır da bu sebepleydi eminim. Gidip konuşayım desem hic bir şey duzelmiyor hatta daha kotu olcak artık sinir krizleri gecirip yakacağım gemileri. Kadını arayıp bişey yokmuş gibi konuşsam yemin ederim icim almıyor o kadar midem bulanıyor ki o kadından inanamazsınız! Tiksinti geldi bana. Bir de zamanında nasıl seviyordum ben bu kadını... O iğrenc yuzunu gorduğumde bile hicbir şey yokmuş gibi cektim ta ki annemlere o imada bulunana kadar. Yemin ederim hayatımda gorduğum en iğrenc insan. Eşime yuz kere soyledim annen yuzunden seninle kavga etmek istemiyorum cunku senin annen gibi birisi olmadığını biliyorum diye ama eşim annesini sevmiyorum ve aramıyorum diye bana bu tavırları yapmaya devam ediyor! Ne yapayım ben gercekten bilemedim artık. Burnumdan getirdi bu kadın evliliğimi daha 3 aylık evliyim... İstanbıldaki gercek duğune 1 gun once gelip ertesi gun gitti sanki başkasının duğunune gelir gibi. Evimi zorla bi 5 dk gordu. Hic de utanmadı herşeyi bizim ve benim ailemin karşılamasına. Hatta parası cebinde kaldı diye mutlu bile olmuştur. Bide ustune duğunde takılan paralara da bir guzel el koydu. Nasıl oyunlar duzenledi duğunde inanamazsınız sırf parayı biz anlamadan alıp goturebilmek icin. 1 kere laf etmedim eşime hayırdır annen ne yapıyor demedim. Cunku onun da haberi yoktu. O da aynı benim gibi şok oldu. Yani helal olsun o kadar şey oldu gıkını bile cıkarmadı bu konularda diyeceğine sırf annesini aramıyorum diye şu yaptığı tavırlara bak. Annesini savunması da o gun ağlamış kadın benden ozur dilemiş... evet ağladı ama koşeye sıkıştığı icin başka kaccak yol bulamayıp gozyaşlarını silah olarak kullandı. Hem de ozur cumlesi aynen soyleydi “yazıklar olsun sana ben oyle bir şey soylemedim ama yine de ozur dilerim” di. ayrıca o gece Kocam ilk annesine o cumleyi soyledin diyordu sonra anasının ağladığını gorunce birden hatırlamıyorum soyleyip soylemediğini oldu... Bu kadın bizim evliliğimizi bitirecek diye cok korkuyorum. Cunku kocamın boyle sozunun eri olmadığını ve en onemlisi haksız olsa bile annesinin yanında olduğunu gormem... Ya yine olsun annesi sonucta atamaz yani ama bu kadar kor gibi annesini tutup bana cephe alması yavaş yavaş beni soğutuyor. Şimdiki aklım olsa bu adamla evlenir miydim diye sorguluyorum kendimi...
kocamdan korkmuyorum kendimden korkuyorum uzaklaşcam kocamdan ve artık sevmiycem onu diye...
bana bir akıl verin lutfen arkadaşlarım...