merhabalar; yaklaşık 8 aydır evliyim.gurbetteyim ailemden ayrıyım.eşimin ailesinede haftanın 3-4 gunu mutlaka gideriz yemeğe veya caya.gittiğimdede asla oturmam hep servis vs. ilgilenirim.Musait olduğum zamanlarda ben caya yemeğe cağırırım.Yalnız onların beklentisi hemen hergun oraya gitmemiz ki bunu biraz gec anladım malesef.
Kendi kızları yani gorumcem haftanın hergunu orda.evide cok yakın zaten.Başlarda seviyordum kendisini fakat sonradan olur olmaz laf cakmalarını farkedince cok soğudum.Eşimi ailesinden uzaklaştırma gibi bi amacım yok fakat haftanın 3-4 gunu gidince geriye kalan gunlerde ancak kendi evime zaman ayırabiliyorum.Bi kursa veya ders calışma durumum olsa hepten problem olur sanırım.Temizlik utu yemek vs. asla azımsanmayacak sorumluluklarken, her defasında ''amaaan evin işinde ne varki milletin butun gun yaptığı işi ben 2 saatte yaparım.'' diyen bi gorumcem var.Başka bigunde ayy aylardır evimi silmedim..makinaya vur gec yapıyorum diyen biri..tutarsız onlarca konuşması var.
Konuya gelecek olursak; Eşim bir iki gundur hafiften oksuruyor.alerjisi var.Fakat oyle yatacak kadar kotu bi durumda değil grip vs olmadı.Gunu cok rahat ayakta geciriyor ancak ailesi bunu cok buyuk bi hastalıkmış gibi lanse ettirip her telefonda şunuda yap bunuda yap vs. diyorlar.
Akşam gorumcem arayıp eşim defalarca iyiyim demesine rağmen bi sıkıntı varmı? diye 2 kez soruyor.1 ay once malesef eşimde onlarada yansıyan bi problemimiz oldu.o gunden beri telefonda bi sıkıntı varmı diye defalarca soruyor.ustelik benim haklı olduğum bir konuda kardeşim yapmaz edalarında konuşup.Akşamki telefondada en sonda diyorki -annen diyoki oğlum olsaydı şu corbadan icerdi ah ahh...tamda hasta corbası.
Gecen gunde ben kitap okumayı sevdiğimden bahsediyorum bi konu gecmişti.Şiirleri şairleri takip ederim dedim ama eşim cok ilgi duymaz dedim.orda hemen zaten siz bicok konuda zıtsınız bana gore dedi..o kitaplarla ilgilenmez sen seversin.o daha matematiksel duşunur sen duygusal der gibi bişeyler soylendi.şok bir yuz ifadesiyle oylemi deyip geciştirdim.Başka hangi konularda zıt olduğumuzu duşunuyorsun acaba diye bile soramadım.Saf gibi
Bugun 2 gundur gitmiyoruz sanki cok fazla ara vermişiz gibi akşam gitmemizi beklemişlerki eşim cok hasta olmamasına rağmen yatalak durumdaymış gibi 40 kere soruyorlar.sonra arada diyorki yediğin ictiğin senin olsunda ne yedin acaba??garip bir tavırla.Goruntulu konuştuğu icin goruyorum tabii herşeyi. eşimde yedik bişeyler işte diyor.Belki normal bi diyalog gibi geliyor size ama akşamları ne zaman gitmediğimiz gun olsa ne yedin ne yemek vardı sorusunu acayip bir ses tonuyla soruyor.bi kere guvec yemeği yapmışım AA cokta seversinya diyor alaycı bi uslupla eşime..eşimde yok ya pilavın yanına iyi oluyor diye cvp verdi.Bazen benmi art niyetliyim yoksa karşımdakimi cok kurcalıyor diye duşunuyorum. Burda diğer konuları uzunca yazmak istemiyorum ancak genel olarak cok patavatsız konuşmalara maruz kalıp hic cevap vermiyorum.Surekli ben acık sozluyumdur ne olursa soylerim diye dem vuruyor kendisi.
Konuşma bitince bende eşime neden sen defalarca iyiyim dediğin halde bi sıkıntı varmı diye soruyor dedim.acaba aramızda bişey olduğunumu duşunuyor dedim 1 ay onceki onlara yansıyan tartışmamızı hatırlatarak..Eşim tabiki ne alakası var senle vs. diye hemen tepki gosterdi.ve ben bi kez daha eşimle ailesiyle ilgili hicbirşeyi paylaşmamam gerektİğini anladım.Cunku her defasında ailesinden yana tavır alıyor.Kendimi bu anlamda cok yalnız hissediyorum.sizce ne yapmalıyım?
sizlerlede paylaşmak istedim