Merhaba,
Nasipse aralık ayının sonunda doğum yapacağım ve doğumdan sonra bana yardım edecek kimse yok. Kardeşim yurtdışında olacak, annem de şehir dışında olacakmış muhtemelen. Kendisiyle aram hic iyi olmadığından o hassas olduğum surecte annemle goruşmemek daha iyi olacak diye duşunuyorum.
Kayınvalidemle yuzyuze hic goruşup tanışamadık, hep telefonda konuştuk. Yaşlı ve cok poncik bir insan. Eşim de cok iyi huyludur ve oyle birini yetiştiren bir kadının da iyi kalpli olduğunu duşunuyorum.
Eşim kayınvalidemi doğuma cağırmak istiyor, bir iki ay da yanımızda kalır diyor. Ama bizimle yaşaması icin zemin hazırlamaya calışıyor gibi geliyor. Cunku yalnızca bir kızıyla yaşıyordu ve o da bir ay sonra evlenecek. Yaşadıkları şehirde evli beş oğlu daha var. Eşim annesinin yaşlı olduğunu ve torununu gormesini istediğini soyluyor haklı olarak. Biz oraya gidemiyoruz işlerinden dolayı.
Sonuc olarak kadını davet edip etmemekte kararsız kaldım. Herkes iyi niyetli olsa bile aynı evde yaşamak bambaşka birşey. Burada yaşamak isterse kac yaşında kadına ne diyebilirim ki? Sadece eşim ve cocuklarımla yaşamayı tercih ederim. Ustelik gozum gibi baktığım iki tane kedim var. Eşim alıştı cok şukur cok seviyor, ama kayınvalidem nasıl uyum sağlar? Bir de ben okul oncesi oğretmeniyim ve cocuğumun eğitimine mudahale edilirse cok gerilirim. Buyukanne ve buyukbabayla yaşayan oğrencilerimin cocuğunda davranış problemi olduğunu gordum. Anne babanın zorla inşa ettiğini bir onceki kuşak yıkıyor. Onların hayır dediğine buyukler evet diyor vs. Kontrol bende olmalı.
Eşime bana sormadan davet etmemesini soyledim, cevabımı bekliyor. Ne yapmalı