Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi gecenlerde MEB E-Tab adında bir tablet dağıtmaya başladı. Sadece 9. sınıflara mı dağıttılar bilmiyorum ama biz bu olaya gercekten sevinmiştik. Kısa surede de beklediğimiz gibi engellerle karşılaşınca da doğal olarak bu engelleri aşmak icin yollar aradık. Merakımdan dolayı o gunden beri biraz araştırma yaptım ve başkalarına kaynak olma cabasıyla bu metni yazma gereği duydum. İşte E-Tab kullanıcılarının karşılaştığı sorulardan bazıları:
Not: Tabletiniz hakkında oluşacak hicbir sorunu cozmeyi garanti edemem. Bu yazı sadece tableti hakkında soruları olanlar icindir. Hicbir sorumluluk kabul etmiyorum.
Tabletimi aldım. Peki bu tabletle ne yapabilirim? Bu tablet, kalemiyle beraber not almak icin cok uygundur. İsterseniz cizim yapabilir ya da oyun oynayabilirsiniz.
Uyg onerisi: FreeNote
Kalemim bazen calışmıyor! Hemen bozuldu mu? Maalesef kalem, tablet şarjda iken calışmıyor. (Sınıfta ilk gun herkesin kalemi bozulunca epey gulmuştuk. Hala unutamadım)
Şifremi unuttum! Ne yapabilirim? Bu konuda emin değilim fakat cihazın ses acma kapama tuşuna basılı tutarsanız cıkan ekranda fabrika ayarlarına geri cevirebilirsiniz. Fakat aktivasyon kodunu tekrar girmeniz gerekir. Arkadaşlarım aktivasyonda kullandığınız Gmail hesabı da olur diyorlar fakat ben onaylayamam.
Nasıl oyun yukleyebilirim? E tablerde Google Play Store mevcuttur. Uygulama yuklemeyi buradan yapabilirsiniz. Yukledikten sonra, play storedan aktivasyon tuşuna basmanız gerekiyor. (Yuklediğiniz yerde)
Google Play Store'da kitaplar dışında resimler gozukmuyor! Meb'in yaptığı bu "koruma" sayesinde ne yazık ki her resim gozukmuyor. Yine play storedan VPN yukleyerek bu sorunu kaldırabilirsiniz.
Face/YouTube engellenmiş. Nasıl girebilirim? VPN programı indirerek sorunu kaldırabilirsiniz.
Chrome'da her site acmıyor. Bazıları hata veriyor. VPN indirmeniz bu sorunu da kaldırır. Play store'da ucretsiz VPN bulabilirsiniz.
Bir alternatif olarak proxy bazlı "Puffin" browser'ı oneririm. Gayet hızlı.
Şifremi değiştirebilir miyim? Elbette. Fakat bunu yapmak icin ayarları acmanız gerekiyor.
Eba dukkanı'nı kullanamıyorum? Bilinmeyen kaynakları acmanız gerekmekte.
Ayarlarda Guvenlik Sekmesini Acmak İcin:
Ayarlarla girin Depolamaya girin Uygulamalara basın Alt kısımlarda bulunan ayarlar uygulamasına girin Uygulama verilerini temizleyin ve uygulamayı kapatın Eğer olmazsa tekrar deneyin Sadece Play Store'dan mı uygulama yukleniyor? Guvenlik cekmesini actığınıza gore, orada bulunan "bilinmeyen kaynaklar" seceneğini de işaretleyebilirsiniz. Rar veya dosya yoneticisi indirerek yuklediğiniz uygulamaları kurabilirsiniz.
APK dosyalarını Bluetooth ile atamıyorum. Muhtemelen biraz ucuz bir numara gibi gelecektir fakat APK dosyalarının uzantısını Jpeg olarak değiştirip atarak bu sorunu cozebilirsiniz.
Uyg onerisi: ES file manager
Uygulamaları internetten yukledim ve kurdum. Şimdi ne yapacağım? Google Play'den aktifleştirerek uygulamayı acabilirsiniz. Bunun icin uygulamanın orijinal sayfasına gidin.
Uygulamanın Store sayfası yok/bulamıyorum! Boyle bir durumda yapmanız gereken bir manager bulup kurmaktır. Basitce bu programın yaptığı şey, tableti tarayıp uygulamaları listelemektir.
Uyg onerisi: Device manager (not: uyg simgesinde SD yazıyor)
Tum oyunlar silinmiş! MDM uygulamasından dolayı arada tum oyunlar siliniyor. Duzeltmek icin basitce bir iki yeni uygulama yukleyin. Tum oyunlar geri gelecektir.
Peki bir gun tablete uygulama yuklenmezse? MEB bu tabletlerde gercekten guvenliği hafife almış durumda. Bir gun sıkı bir guncelleme gelebilir. Boyle olmaması icin MDM programını silin ve guncelleyiciyi kapatın.
MDM'yi silebilir miyim? Bunun icin tablete root atmamız gerekmekte. Root rehberi icin: GM Meb E-Tab 10 Adımda Root
Tablet bilgileriniz/verilerimiz silinmez fakat yine de yedeklemenizde fayda var. (Nasıl bilmiyorum.)
GM Meb E-Tab4 Sıkca Sorulan Sorular
Tablet Bilgisayarlar0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Tablet Bilgisayarlar
- GM Meb E-Tab4 Sıkca Sorulan Sorular