Merhaba arkadaşlar. Ben Atakan, aranızda yeniyim. Ve guzel bir konu ile sosyale başlamak istiyorum. Foruma biraz baktım ama tum kısıtlamalar icin uğraşılarak root vb. atıldıysa da tam bir cozum bulunamamış. Ben şimdi kısıtlamaları teker teker aşmanın yollarını anlatacağım. İnşallah yardımcı olabilirim. Başlayalım.
İlk olarak tablete yuklu MDM denilen bir program var. Bu program indirdiğiniz uygulamalardan onune geleni siliyor ve cihazdaki aktivitasyon işlemini kontrol ediyor. Ben ilk once internet aracılığıyla uzaktan kontrol edildiğini duşundum. Ama aslında cok basit, hic bir şekilde yonetilmeyen rastgele uygulama engelleyen bir program. Peki bu programı nasıl kaldırırız ?
İlk olarak cihazımıza root atmamız gerekiyor. Bunun icin ilk olarak kullanıcılar bolumunden ikinci bir kullanıcı acıyoruz. İkinci kullanıcımızdan framaroot adlı uygulamayı indiriyoruz (link konunun sonunda). Uygulamayı actıktan sonra aragorn seceneği ile tabletimizi rootluyoruz. 10-15 saniye icinde size "Cihazınızın kernel butunluğu bozuldu!" hatası gelicek ve aktivitasyon yapmanızı isteyecek. Korkmayın! Her şey kontrolum altında.
Bu hata gelince cihazımızı kapatıyoruz. Cihaz kapanınca guc ve ses acma tuşlarına aynı anda basıyoruz. Karşımıza gelen ekranda ses acma ve kapama tuşları yardımıyla factory reset'i seciyoruz. Karşımıza bir kac tane no seceneği cıkarken bir adet yes seceneği cıkıyor. Yine ses tuşları yardımıyla yes'e geliyoruz ve guc tuşu ile seciyoruz ve resetliyoruz. Resetledikten sonra cihazımızı aktive ediyoruz (bunun icin bir ağa bağlı olmanız gerekiyor) ve ardından Google Play Store'dan ES File Explorer (ES Dosya Yoneticisi)'ni indiriyoruz.
MDM uygulamayı devre dışı bırakacaktır. Hemen Google Play Store'dan uygulamayı etkinleştiriyoruz. Uygulamaya girdikten sonra soldaki menude root gezgini seceneğini aktifleştiriyoruz ve SuperSU penceresinden izin veriyoruz. Daha sonra gene soldaki menuden uygulama yoneticisine giriyoruz. Yukarıdaki Kullanıcı Uygulamaları seceneğinden Sistem Uygulamalarına geciş yapıyoruz. Uygulamalar icinden MDM'yi buluyoruz ve basılı tuttuktan sonra alttaki kaldır seceneği ile kaldırıyoruz. Tebrikler artık MDM kısıtlamasından kurtuldunuz!
Ama uc sorunumuz daha var. Bunlar internet kısıtlaması, ayarlardaki gizlenen secenekler ve bluetooth ile dosya aktarımı. İnternet kısıtlaması icin DNSet programını indirin. Hic bir kısıtlama kalmıyor internette. Ayarlardaki gizli secenekler icinse Ayarlar>Uygulamalar seceneğinden ayarları bulun ve veriyi sil'i secin. Artık bu engeli de aştınız.
Bluetooth sorunu icinse ES Dosya Yoneticisi'nden gondereceğiniz dosyanın uzantısını txt uzantısına cevirin. Zaten bildiğim kadarıyla sadece apk goonderimi engelli. Bu işlemlerden sonra tablette hic bir engel kalmıyor. Doyasıya kullanın.
Framaroot http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=2566341&d=1391850491
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Teşekkurler !
GM E-Tab 4 MEB kısıtlamalarını kaldırma rehberi !
Tablet Bilgisayarlar0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Tablet Bilgisayarlar
- GM E-Tab 4 MEB kısıtlamalarını kaldırma rehberi !