Hanımlar merhaba. Ben bir suredir bulunduğum şehirde bir yerde, kalifiye eleman olarak calışıyorum. Yaşadığım şehir kucuk ve iş imkanı cok az. Sanırım patronların da buna guveniyor olacak ki bugune kadar maaşımı gunu gunune ve tam aldığım neredeyse olmamıştır. Baya harclık alır gibi 500 TL 800 TL 1000 TL gibi ortalama uc haftada bir aldığım rakamlar. Burada calışmaya devam etmemin sebebi cv me yazabilecegim kalifiye bir iş olması, cunku universite mezunu da olsanız tecrubesiz elemana iş yok maalesef. İşimin iyi tarafı da eve cok erken gelebiliyor olmam yani sabah 10da gidip coğu zaman oğlen 3te evde oluyorum. Bunun yanında başka bir yere iş gorusmesine gittim bugun. Burada da buyuk ihtimalle maaşım daha iyi olacak ve aksatma gibi durumları yokmuş. Ancaakk... biliyorsunuz ki kanunda belirtilen haftalık calışma saati 45 saattir. Bunun uzerindeki her calışma saati saatlik ucretin 1.5 karıyla carpılır. Ama burada haftanın 6 gunu sabah 9 akşam 7 calışılıyor, her gun bı saat mola desek haftada 54 saat calışma eder. Ve ben haftaici saatleri duyunca o zaman haftasonu tatil? Dedim. Patron bana gayet rahat hayır cumartesileri calışıyoruz dedi. Ya ben anlamıyorum bu insanlar baya baya calışanlarının hakkını gasp ediyorlar ve bunu nasıl gayet normal biseymis gibi soyleyebiliyorlar? O kadar sinirlendim ki adamı arayıp sayasim var suratına. Ote yandan da maaşımı alabilmek, aksatmadan alabilmek de onemli. Ama aldığım parayı mutlu harcayamayacaksam ne anlamı var ki? Resmen insanı enayi yerine koyuyorlar ve bu benim inanilmaz agirima gidiyor...