Selam hanımlar, dert değil ama haftaya kotu başlamama sebep olan, bir suredir nasıl etsem diye duşunduren bir konu. Buraya yazayım dedim, cunku bu kadar farklı goruşu hic bir platformda bulamam.

Eşimle evliliğimiz boyunca her evde olan ufak tefek atışmalar, darılıp barışmalar dışında, şiddet, aldatma vs gibi buyuk olaylar yaşamadık şukur. Herkes gibi onunda benimde arada tripleri, kaprisleri olur ama yuvarlanıp gidiyoruz. Kısacası kotu diyeceğim bir evliliğim ve eşim yok. Hafta sonlarını ailece geciririz genelde, hatta bir zamanlar ben "arada arkadaşınla goruş dışarı cık, eşle ve arkadaşla paylaşım ayrıdır. Kafan dağılır" vs. derdim. Cocuklarımız kucukken genelde onlara uygun, onları mutlu edecek planlar yapardık. Şimdi biraz buyuduler, karı koca planlar yapmaya, arkadaşlarla eğlenmeye gitmeye falan başladık.

Eşim bundan bir kac sene once yoğun bakımda yatacak kadar ciddi bir rahatsızlık yaşadı, gecti bitti şukur. Rutin kontrolleri var ve sağlığına dikkat etmesi şart. Gel gelelim yaşadığı sağlık problemlerinden sonra değişti biraz. "Hayata bir daha mı gelicez" modunda takılmaya başladı. Mesela hastalığı oncesinde alkol kullanmazdı neredeyse, hatta gittiğimiz ortam musaitse ben senede bir iki yanında icerdim, o icmezdi. Dediğim gibi bu hastalık, yoğun bakım mevzularından sonra alkol almaya başladı, duğununde oynamayn adam ailece eğlenmeye gittiğimizde bir iki dubleden sonra kalkıp gobek atmalara başladı. Devamında arkadaşlarıyla akşam dışarı cıkmalar başladı, gittiği yerler ailece gidilebilen, kaliteli restoranlar olduğu icin, dışarı cıkma sıklığı goze batacak sayıda da olmadığından sorun etmedim hic. Derken 15 gunde, ayda bir olan alkol alma sıklığı haftada 2-3 gune cıkmaya başladı. Arada evde kendine masa kurar, benimde eşlik etmemi ister. İlk zamanlarda ucundan kıyısından eşlik etsem de şimdilerde teslenmeye başladım ve soyleniyorum normal olarak, hem sağlığı acısından endişeleniyorum, hemde hafta da 2-3 gun icmesinin fazla olduğunu duşunuyorum. Soylenmeler ufak caplı tartışmalara donse de, gonul almayla kapanıyor genelde. Fakat bu hafta sonu yaşanılanlardan sonra sanırım benim sabır taşarken, dananın kuyruğu da kopacak.

Bir iki aydır eğlenmek icin dışarı cıkmıyorduk, benim teklifimle arkadaşlarla eğlenmeye cıkalım dedik. Gayet kaliteli, ailece gidilebilir bir mekan. Zaten cokta darlanmıştım, super eğlendim. Hatta kolay kolay yapmam masaya gelen dansozle bile kıvırdım biraz. Ertesi gun, komşumuz olan eşiminde iyi anlaştığı bir beyle karşılaştık. "Dun akşam eğlenmişsiniz ne guzel, bir gun birlikte de gidelim" vs. konuşmalarından sonra, arada bir dansoz esprisi gecti. O an ustunde durmadım, genelde konuşulanları sonradan kafamda evirip cevirince dank eden saf bir yanım var malesef.

Neyse, dun akşam eşim komşu beylerle mac izlemeye cıktı, eşinin boynuna urgan bağlamayı hayal eden tiplerden olmadığım icin ses etmedim. Bizde cocuklarla takıldık, film gecesi yaptık vs. Saat 11 gibi "kacıncı macı izliyorsun, iyi alıştın beni evde bırakıp cıkmalara" benzeri bir şeyler yazdım. "Tamam hayatım konuşuyorduk bolemedim geliyorum" yazmış. Bunu yazdı ama beyimizin, yuruyerek 5 dk lık mesefeden gelmesi gece 1'i buldu. Ben kendimi yedim tabi, dediğim gibi arada bir olsa sorun etmem ama haftada 2-3 olmasını benim bunye kaldırmıyor. Konuş, soylen, tartış kÂr etmiyor, hadi dedim neutral cıngar cıkar yoksa devamı gelecek, ciddi yerlere gitmesin bu mesele. Eve geldi kapıda beklettim biraz acmadım hemen, neyse 3-5 calmadan sonra buyur ettik beyimizi. Onun yastığıyla battaniyeyi salonda ki koltuğa bıraktım. Yatağa gectim benim yastığı yatağın en ortasına koyup yayıldım iyice. Baktım yastığını almış gelmiş tırım tırım sığışmaya calışıyor. "Git koltukta yat" dedim. "ya sacmalama o nerden cıktı" vs. girdi yattı yanıma. Benim cıkaracağım cıngarda bu kadar oldu malesef.

Şu kafada kurmalar, asarım, keserimler geceleri vurur ya genelde. Ben duşunup duşunup ofla pufla uyuyamadım. Kalktım bir kahve yaptım, tv falan derken gece 3 olmuş saat. Uyuyacak gibi değilim bir duş alayım bari dedim. Yatak odasına girip giyecek yeni bir şeyler alayım derken, şeytan durttu. Hep burda okuyorum ya eşimin telini karıştırdım şok oldumlar falan. Bu tarz paranoyaklıklarım yoktur ama geceleri yalnız kalınca bir haller oluyor insana. Neyse whatsapp, sosyal medyası, smsleri, google gecmişine kadar baktım. Haberler, araba modelleri, futbol yorumları vs. başka bir şey yok. Sonra dedim resimlere de bakayım, kendime atarım beğendiğim resimleri arşivimde saklarım cunku.

Baktım on kameradan cekilmiş bir video, en onde bizim bey pişmiş kelle gibi sırıtırken arka masada kıvırtan dansozu cekmiş. 5-10 saniyelik bir video toplamda. Benim lamba yandı tabi, komşuyla konuşmamız geldi aklıma. Bizim eğlenmeye gittiğimizin sabahı gorduk adamı, o gecede gec gelmiştik zaten. Konuşma imkanları yok yani, belli ki bunlarla olan ortak whatsapp grubuna atmış videoyu, ordan geyik yapmışlar. Yapsınlar sıkıntı yok da, ben yanındayken bir kadını cekip arkadaşlarına geyik konusu yapması bana karşı yapılmış bir ayıp değil mi? Şayet bunu eşimin bir arkadaşı yapsa, "karısı yanındayken yaptığı eşine saygısızlık, terbiyesiz herif" derdim. Dediğim gibi dansoze baktı vs. gibi takıntılarım yoktur, hatta beğendiğim artistleri ben gosteririm "maşallah ne guzel" diye. Hatta cok sevdiği bayan şarkıcıya kac defa bilet alıp konser surprizi yapmışlığım vardır. Ama bu hareketi daha farklı bir boyut değil mi, cidden kendimi kotu hissettirdi bana. Bir yanım abartma ne var bunda derken,diğer yanım eğlenmeye gittiğimiz bir mekanda erkek bir danscıyı cok beğenip videoya cekeyim kızlarla geyiğini yapayım eşimin tepkisi ne olurdu diyor.

Butun gece uyuyamadım eşimde bir iki uyandı gordu uyumadığımı. 5 gibi dalmışım sonra tıkırtılara uyandım. Baktım genelde zorla uyandırdığım adam cocukları kaldırmış, kahvaltı hazırlamış sessizce evden cıktılar. Bugun işe gitmeyecektim zaten, hic sesimi cıkarmadım bende. Oğlen aradı "nerdesinler, hayırdır uzatacakmısınlar". Cok yuz vermedim soğuk bir konuşmayla kapattım telefonu. Sut dokmuş kedi davranışları gostermeye başladı ki, şu dansoz mevzusunu hic acmadım bile, butun tribim gec gelmesinden kaynaklı sanıyor. Sizlerin de goruşunu alayım istedim. Zaten abartmaya başladığı alkol mevzusu, dışarı cıkmaları da varken ve defalarca konuşmama rağmen bir arpa boyu yol gidememişken biraz daha buyuteyimmi olayı. Hatta arada bende akşam planları yapıp,bu ara biraz abartıp etkiye tepki modelini mi denesem? Sonunda da "nasılmış beyefendi" diye hain hain gulumsesem mi?