Merhaba daha once mamografi cektirenlere bir sorum var. Gecenlerde hayatımda ilk defa mamografi cektirdim. Duyuyordum kadınlardan boyle memeni sıkıştırıyorlar ay sevmiyoruz falan diye de hep gulerek anlatırlar; ancak boyle bir şeyi yaşayacağımı hic tahmin etmiyordum. Korkunc bir acıydı. Cığlık attım defalarca, ki acı eşiğim duşuk değildir. Bir de boyle yan cekim de yapıyorlar, ayaktayken yan durup belden geriye doğru yatıp aletin icine mememi koymamı istediler, e bunun yaşlısı var hastası var herkes oyle duramaz ben de duramadım. Şimdi bunu sormamın nedeni asla daha once cektirmeyenleri korkutmak değil ama daha once cektirenlere gerceken mamografi boyle bir şey mi yoksa gittiğim yerde mi bir sorun var? diye sormak istiyorum. Senede bir defa cekireceksin diyorlar. Aynı yerde ultrason da cektirdim daha once başka yerde cektirmiştim hicbir sorun yaşamamıştım kıyas yapabildim, bu seferki kadın bir bastırıyor bir bastırıyor; acıdığını birkac kez soyleyince bastırmadan yapmaya başladı. Ama mamografi deneyimi ilkti ve korkunctu; kadına boyle işkence yapılmaz; diyorum ya 4 defa avazım cıktığı kadar bağırdım, ki utanırım ben dişimi sıkar bağırmam yani; dayanamadım. Mamografi boyle mi oluyor yoksa gittiğim yerde mi bir problem var? Gittiğim yer hem evime yakın hem de cok temiz duzenli bir yer, doktorları da cok iyi bu yuzden tercih etmiştim.