Merhaba hanımlar.
Buraya konu actığımda en azından cevreme bulaşmadan sakinleşmeyi başarıyorum o nedenle her fikir benim icin onemli. Konum uzun okuyanın gozlerine sağlık

8 yıllık evliyim, 1.5yaşında oğlum var. Calışıyorum ve iyi bir işim var.

Eşim evliliğimizin ilk 4 yılında iş konusunda biraz basiretsizdi. İlk 5 yılı evi ben gecindirdim neredeyse.

4 yıl once eşim babası ile ortak bir işe girdi. İşe başladıklarında da (o zaman işten cıkartılmıştım) tazminatımın 20 bin tl'sini işe başlamaları icin sermaye olarak verdim.

K.pederimin gecmiş sorunlarından dolayı işletmeleri eşimin uzerine şahıs firması olarak devam etti.

Bu surecte işin ilk kurulduğunda ben de dahil olmak uzere k.peder, k.pederin ailesi ben ve eşim cok fedakarlıklar yaptık. İş ilk oturana kadar. O gunden gunumuze bazı zamanlar yeri geldi kocamı unuttum. Hala neredeyse oyle, uretim icin sabahın 4unde işe gidip akşama kadar calıştığı oluyor.

Bugun geldiğimiz noktada bu işletme 1 mio tl civarında değere ulaştı.

Son 2 yıldır eşimin erkek kardeşi de onlarla birlikte . Fakat uretim tarafında olmadığı icin ne abisi ne babası kadar emeği yok işletmede. Gunumuzun genclerinden; para harcayım, marka giyeyim, daha daha... Yani dun bana kendisine alfa romeo arac almaktan bahsediyordu.

Neyse dun cok tesaduf şekilde eşimin babası (k.pederin eşi uzerine) kardeşi ile şirket kurduğunu oğrendim. Ve eşimin sadece payı %10.

Şimdi zaten babası ile yuruttuğu iş ile ilgili olarak şirket kurmasına lafım yok. Fakat kardeşi diyince bir ofke doldum. Kardeşini cok severim mevzu bu da değil.

Mevzu babaları kardeşine istediği hisseyi versin; eşimin bu konuyu bana sormadan yapması mevzu. Asıl mevzu bizim yıllarca sıkıntıyı cekip, beş kuruş katkısı olmadan kardeşinin %45 hisseyi alması.

Ben yıllarca calışıp emek verdiğim parayı koydum oraya sermaye. Aylarca kocamı gormedim neredeyse aynı sofraya oturmadım. Benim hakkım, cocuğumun hakkı yenilmiyor mu burada. İşletmenin buyumesi devam ediyır; başka illerden şube teklifleri geliyor vb. Yarın eşime senin payın şu bay bay dense ne olacak vs turlu milyon tane şey.

Az once dayanamayıp eşimi aradım ve sordum neden boyle diye; (bir de normalde herşeyden bana bahseder ama bu konu 1.5aydır resmen gizlenmiş) bir konu var izah edeceğim dedi. Zaten telde konuşulacak bir konu da değil.

Zaten kendi maaşım var, ev ile ilgili bir harcamam yok. Bana kazandığımın hesabı ı soran yok. Evimde eksiğim gediğim yok cok şukur. Eşim bir dediğimi de iki etmez elinden geldiğince.

Netice itibariyle ne yapardınız yerimde olsanız? Bu arada kayınbiraderim k.pederim ve eşim benim fikrime saygı duyar, beni sever ve sayarlar. K.pederim ve k.biraderimden birşey istesem eşimden once onlar yapar.

Teşekkur ederim şimdiden yorumlarınız icin.