Merhaba arkadaşlar, sorunum ben şu an doktoraya hazırlanıyorum, yuksek lisansım bittii şu an bir işte calışmıyorum. Onceki senelerde kpss ye hazırlandığım donemler oldu fakat doktora ve akademisyenliği istiyorum inşallah.. Şu an calışmıyorum soylediğim gibi ailem kredi kartımı oduyor.. Yuksek lisansım bitince iş ilanlarına baktım fakat ozelden umudum yok. Gecen gun Kpss kadroları yayınlandı. Benim de bir puanım var fakat oyle yuksek değil. Yine de benim tercih edebileceğim kadrolar var.. Ben eskiden olsa uzak yakın demeden farklı şehri tercih ederdim fakat şu an doktora icin, yuksek lisanstan mezun olduğum okulu istiyorum inşallah.. Hocaları tanıyorum, başka bir okula gitsem ne olacağı da belli değil, kendi oğrencilerini isteyebilirler oyle bir şeyler duyuyorum.. Benim şu anki durumum ben harcamamı ailem de odese para sıkınıtısı cekiyorum.. Ayrıca calışmak da istiyorum, ama buradaki okulu ve doktorayı duşunmeden uzak şehir de olsa kpss tercihinde bulunamıyorum. Kesin atanacağımdan değil de insanın aklına geliyor.. Ben şu an akademisyenliği daha cok istiyorum ama doktora yaparken de gelirim kazancım olması lazım.. Ayrıca doktora bursuna da başvurmayı duşunuyorum bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Sizlere sormak istedim farklı fikirler olabilir diye.. Okuduğunuz icin teşekkur ederim..