Oglum yakinda krese basliyor, bu arada yurt disindayim,
Bir yil oncesinden kayit etmistik, eylulde yonetmelik degisti devlete devredildi hersey yani uc yasindan kucukleri de uc yasindan buyuklerle ayni sinifa dahil ettiler
Oncesinde uc yas alti baska bir bolumde uc yas sonrasi baska bir bolumdeydi simdi degisti galiba sinir iki yasa cekildi bilmiyorum ama iki yas uzeri kizimla ayni sinifta
Oglumun da buna hakki vardi, kizimla ayni sinifa vermek icin oncesinde de konusmustuk
Kizimin diger arkadasinin kardesini aldilar, oglumla ayni yasta
Bana da yer yok dediler uc ay beklemeniz lazim dediler yine de ayni sinifa baslayacagiyla ilgili belgeyi aldik
Adina kadar yazildi
Bu sekilde uc ay idare ettik, hatta muhtarliktan ceza kagidi geldi bir odeme vardi onu yapmadigimiz icin, yonetime dedik kayit yapmadigi icin bu cezayi bize gondermeleri gulunc ama sorun bu degil o halledildi
Buradan anlasilan oglum da coktan baslamis olmaliydi digerleri gibi
Idare ettik bize cunku turlu bahaneler soylediler aramiz kotu olmasin simdiden tartisma olmasin dedim sabrettim
Simdi ise bana diyorlar ki baska gruba aliyoruz orada yer yok
En sevmedigim gruba koymak istiyorlar, bugun gordum adini yerlestikdikleri yerden sokmusler
Ben cocuklarima uc aydir beklemeleri gerektigini bak oglumun da burada yeri oldugunu anlattim durdum
Yer yoksa neden beni uc ay bu yalanla oyaladiniz, ama sorun yer olmamasi degil zaten biliyorum
Gondermek istedikleri gorevli zamaninda kizimin arkasindan konusmus biri kulagima geldi ve cok sert bir kadin
Oglumu ona emanet etmek istemiyorum hic
Kizimin sinifinda kardesiyle alinanlar var, oglumla yasitlar coktan alindi bizi bekletiler uzerine de en sevmedigim gruba koymayi zorluyorlar
Cuma gunu esimle konusmaya gidecegiz
Bu zamana kadar idare ettik nedne cocuklarimiz gidecek kotu olmamaylim herkes rahat etsin
Zaten devlete bagli buradaki kresler yani okul gibi dusunun almama durumlari zaten yok, ucretsiz
Bizim zaten erken baslamamiz lazim dile erkenden hakim olmasi icin
Neyse herseye de moralim cok bozuldu
Hem oyaladilar hem de kotu gruba atiyorlar
Sebegi oglum cok ilgi istermis kizimin grubundakilerin gucu yetmezmis
Daha detayli konusacagiz gidince ama esimle konus konus sabahtan beridir beynimiz yoruldu
Yani cocuklarla ilgilenenler oglumu istemiyor bariz
Oglum hareketli enerjik ama sevgi dolu bir cocuk
Aylardir almadiklari icin de hep zorla eve goturuyordum cunku ablasini birakirken onlari oynarken birakip onun cekip almak zorunda kaldim hep, yeteri kadar uzuldu cocugum
Onlarla da konustum bu uc ay zor gececek oglum burada kalmak istiyor agliyor uzuluyor diye
Hircinliginin sebebi bu, oyun bahcesine sokulan ve oynatilmayan bir cocuk, bakip bakip eve goturmek zorunda kalinan bir cocuk
Evet enerjik bu gozlerini korkutuyor ama cok kati oldugunu bildigim o kadina asla emanet etmek istemiyorum
Bile isteye ona veriyorlar o hakkindan gelir diye
Ben cocugumu sevgiyle buyuttum, nasil yumusak kalbi var bir ben bilirim, disaridan gorulenler buzdaginin gorunen kismi
cicek gibi su an, incitecekler biliyorum uzerine ekstra sert davranacaklar zor cocuk diye
Imaji boyle onyargili olustu
Ne yapabilirim yerinde olsaniz ne yapardiniz
Cocuk konusu cok hassas, dunden berdi ne yedim ne ictim anlamadim uzuntuden