Arkadaşlar sizlerle sıkıntılarımı paylaşmak istiyorum. Kimsem yok pek konuşup rahatlamak icin. Gerci olsa, rahatlayacak gibide değilim. Sanki omur boyu bu acı benle olacak. Şimdiden sizleri uyarayim, kafam ve duygularim oldukca karışık olmasindan dolayi baya bir karışık ve uzun anlata bilirim. Şimdiden bunun icim ozur dilerim.
Evliydim. Eşime gozu kapalı guveniyordum.
merhamet ve vışdanli sanıyordum.
Kayın valıdemle aramiz hic olmadı.
Beni istemediği icin evliliğimize mani olmaya calişti. İstememe nedeni ise beğenmeme.
Neyse ama eşim beni cok sevdi ve israrla bu evliliğin arkasinda durdu ve babama beni koruyacagina, arkamda duracagina soz vermişti.
Gerdek gecesinden bir gun sonra bir itirafda bulundu. Matte kullanıyormuş ama burakdigini soylemişti. Evliligimiz boyunca hep korkularla yaşadim. Er yada gec kvde bizi boşatir diye, cunku yapacagini soylemişti. Tabi bu korkularımı eşime hisetirmezdim. Ama aramiz olamadığı icin uzgundu. Bende ayrı uzgundum. Bu konuyu oda bende cekinirdik birbirimizle konuşmaya.
Bana cok duşkundu. Ben oğle sanırdım.
Hamile kaldim adam 40 derece değişti.
Cocukdan dolayı annesi ile aramin iyi olacagini duşundu belki. Yada vucudumun aşiri değişmesinden dolayi soğudu.
Cunku gercekten karnım normalden okadar buyuktuki, ustune sezaryan oldum.
Karnım yaşli bir teyzenin karnından daha buruşuk ve sarkık oldu. Sonen buruşuk bir balon gibi duşunun.
Cocuğum icin bir bucuk yıl sut sağdım.
Derken ikinci cocuğuma hamile kaldım bu tamamen pilansiz oldu.
Anne sutu vermeye devam ettim ama bu ikinci cocukta bu artık tamamen degişti.
İlgisiz ve surekli tartişmak icin bahaneler uretiyordu sanki, hata bu tartişmalar hastahaneden eve gelir gelmez yapmaya başlamıştı.
Gecimsizdi artık. Kardeşlerımı cekemiyordu, acayıp bir şey olmuştu.
Cocuğun sesindende ağlamasından rahatsiz oluyor diyede koltukta bir yıl nerdeyse hergun yatı ve o sure icinde cinsel ilişlimiz belki 4 kere ya oldu ya olamadı.
Acayip gerılıyordum ben cocuğu diyer odada sabaha kadar sakınleştirmeye calişirken o diyer odada rahat rahat keyif yapip film izliyordu tableti ile. Hic acmıyordu bana.
Cokda ses cıkarmıyordum bu duruma cunku
Uyku davranişida değişmişti. Yastıkla uyurken yuzume bastırıyordu. Nefes alamayıp uyanıyordum. Bu garıp uyku davranişina cok anlam verememiştim. Cocuk yanimizdaydi surekli diye ve ona kotu bir zarar verir korkusu ile ve surekli bagırıp pufleyip sustur şu cocuğu dediği icin benimde işime gelmişti galiba başka odada uyumasına.
Kendi kendime cocuklar dunyaya geldiklerinde her evde sanırım ilk bir kac sene boyle gergin oluyor diye duşunmuştum. Matti durum 0 di. Yuksek maaşimizin olmasina rağmen ay sonunu zor ediyorduk. Bazı cekler odenmiyor, ev kırası odenmiyordu bazen. Kapıma kac kere odenmeyen cekler icin adamlar gelmişti. Hata hamile, karnım burnumda iken bile. Ama ben hala saf saf anlamiyorum sadece şuphe ediyor hesaptan ne cekilmiş ne cekilmemiş arada bakıyordum
Ama yine olayi cakamıyorum.
Herhangi bir extra bir yerden para cekildiğini fark etmiyorum yani. Meyersem ayrildikdan sonra bir yer var orda cekiyormuş akil veriş yaparken extra ustune para celiyormuş bu cok guvendiğim adam yapiyor. Hala inkar eder! Onuda eşim evi terk etiginde kalem kitap alıp hesapları kontrol etiğimde fark ediyorum hem onun hem benim hesaptan.
Beni nasil terk etiğine gelince.
Terk etmeden bir kac ay once ev aldırdı.
Kredi cektik baya. Bu demeki daha onceden pilanlamiş. Evi aliyorki, cunku yuklu tazminat odemesi gerekdigi icin banka onun istediği fiyati vermeyecekti boşandıktan sonra. Versede cok duşuk bir kredi vercekti. Buda akılılık yapmiş kendince. Boşanmadan once evi aliyor, ev ona kalir diye.
Krediyi aldik, evin anahtarlarini alır almaz gitti evden bu. Guya yeni evde kaliyor cunku hemen ev oturulacak duruma gelsinde taşinalim ve cift kıra odemeyelim. Oysa usta tutmuştuk
Benim tuhafıma gitti. Ne alaka dedim oda yardim edeceğim ona dedi.
Bu 2 bucuk ay surdu hala ev bitmedi.
Zarzor eski kırada olan evden cıktım
Geldim toz dumanın icine eşyalarimı soktum.
Cocuklar oldugu icim bir bucuk hafta ailemde kaldim. Sonra baktim bu baş edemiyor, olmuyor en iyisi ben eve gideyim oturulacak duruma getireyim derken ikinci gun boşanmak istediğini soyledi. Şaka yapiyor sandım vallah. Annesiyle aram iyi olsun diye oynuyor sandım.
Sacmalama bu nerden cıktı. Daha 3 hafta once beni ne kadar sevdiğini ve artık cok mutlu edeceği icin sozler veriyordu guya. Yada evi almadan once işte. Cocuklar cok kucuk yapma etme diye nasil ağladim.
Neyse bu baya ciddiymiş daha şaka sanıyorum.
Sonra ogrendimki yasal olarak evli cocuklu birisi ile ilişkisi varmiş. Kızın başkasindan olan cocuğunada cok iyi baba olacagini soylemiş.
Bu kız 16-17 yaşlarindaydi benim eşim ise 34
Ben herşeyi kızın eşinden ogrendim dunyam yılıldı. Onlar bizden once boşandı.
Ciddi olarak nerdeyse aklimi yitiriyordum.
Oğrenince bu eve aylar sonra tekrar donmek istedi. Ben aptal gibi herşeye rağmen ona bir şans vermek istedim. Cocuklar 3 yaşinda bile değildi.
Ama yuvayi kurtarmaya değil kaleyi icerden yıkmaya gelmiş.
Hani yastıkla yuzume bastiriyordu ya,
Daha beter şeyler yapti. Cocuklarima bile neler yapti. Artik saglikli duşunemiyor duruma nerdeyse geldim ve hemen kurtuldum bir şekilde bundan.
Boşandım. Sonra yakamdan olmadi
Uyuşturucudan dolaylı, boyle bir hata yaptigi icin deprosyana girdim dedi. Annesi yuzunden dedi. Ağlama senaryolari yapti, cocukları duşun dedi. İyileşip tekrar sımsıkı size sarilcam. Ne olur şans ver dedi. Sen iyileş hayatini tekrar duzene koy. Sonra konuşuruz dedim.
Satin aldığımız ev onada banada kalmadı.
Cocuklarla kal bile demedi.
Yine kurnaz davranmiş.
Duydumki hani pişman olup şans verdiğimde eve tekrar girmesine musade ettimya, beni aldattığı kizla hala ilişkilerine devam etmiş. Soyledim duyduklarimi. Yalan dedi.
Bir şekilde şimdi oturduğum yeni evime bir saat falan cocuklar bahanesi ile gelip oturup cıktı.
Cok umut verdi ve kandirdi
İyileşecek gelcek ama icimde hep bir inancsizlik
Kandiriyor duşunceleri hep kafamda oldu.
Bir kac ay once tatile gitti conserdemi, bardami bir kizla guya tanişmiş. Hayatini onunla devam etmek istiyor.
Bir mahkememiz daha var.
Bunun icim manipule ediyor diye belki duşundum. Beni aldattığı kizla ilişkisi yasal olduğu icin mahsus bir kizla resimler cekip benim ilişkim bunla diyor.
Şikayet etmemem icin.
Şimdi duydumki bu aldattığı kizda izmire temeli gitmiş cocuğunu alip, guya birisiyle tanişmiş.
Bismillah okadar kolaymi ya tanimadiginiz kişilerle hemen ciddi duşunup birlikte yaşamak?
Eski eşimde şimdi izmire cok gidip duruyor yada istanbula. Hala birlikteler diye duşunuyorum, yada başkalariyla fark etmez ama bu kandirmaca. Sacma sapan oyunlara ne gerek var?
Tek kuruşsuz boşandim saten.
Cocuklar icin 500 nevaka veriyordu onuda 120 duşurdu.
Madem birlikte olacaksiniz cekedini al git beni boyle niye deli ediyor?
Dunyam alt ust oldu. Cocuklarimi yetim burakti.
En azından onlara bakacak saglikli bir anneleri olsun ama bunuda umursamiyor.
Gozumu aciyorum o. Kapatiıyorum o.
Bir yıl gecti tamamen ayrilmamiz ama resmi nikahımız bir iki ay once tamamrn bitti ve o sureye kadar aklimi hep kariştirmişti.
Yuvamizin ustune tekrar yuva kurmaya calişan bu adam, mattı manevi beni ailemi bile kulanan bu adamın yanina yaptıklari kalcakmi?
Biz mutsuz iken o şimdi bir şey olmamiş gibi mutlumu olcak?
Nasil bir adalet bu aklim alamıyor.
Bir ata sozu var. “Yuva yıkanın yuvası olmaz” diye cidden inanmiyorum bu soze.
Allaha hergun dua ediyorum şimdi yaptıkların mislisini yaşasin. Ama boyleleri basen mutlu mesut yaşiyorlar ya. Bunun yaninada kalacak diye mahvoluyorum.
Benden caldigin parcaların yarisini ver diyorum, cocuklarimin rizki dedim. Agzindan kacirip kusura bakma tek kuruş vermem dedi.
Eh yetim para yiyeninde yaninda kalır, değilmi arkadaşlar. Oğle bir dunyada yaşiyoruz.
Diyer tarafdan kendimi toplamaya calişiyorum ama bir turlu yakamı burakmadigi icin Bir kac ay oncesine kadar diye daha beter oldum.
Sanki icimde kış yaşiyorum. Okadar uşuyorumki anlatamam size. Okadar yanliz. Bunların yanında kendimi artık onemsiz, değersiz,
Cirkin ve butun oz guvenimi kaybettim.
Cocukşarimi akşam uyuduğumda benim icimde firtinalar kopuyor gercekten bu kabuz icimde ne zaman dinecek diye duşunuyorum.
Durumu kabul ettim. Aliştimda
Ama bu kadar kırılganligim ve huzunlerim gitmiyor. Aksine bu aralar kendi kendime olunca daha uzuluyorum..
Bana ve cocuklarim icin dua edermisiniz. Allah bana huzur, sabır ve cocuklarimla mutlu olmami saglasin eylesin hemen artık diye