Merhaba KK hanımları, annemle henuz birkac saat evvel yaşamış olduğum tartışmayı anlatmak istiyorum size.
Oncelikle ben 1 bucuk yıllık evliyim şuan cocuk duşunuyoruz, baştan beri korunmadık ama olsun diye de ustune duşmedik ilk 6 ay. Sonra doktor kontrolu vs. polikistik over ve hipotroidi olduğumu oğrendim.
Yavaştan tedavi surecine gectik ama bir sonuc almış değiliz henuz. 1 seneden sonra anneme bu konuyu actım ondan once kimse sormadı etmedi bende konuşmak istemiyordum zaten. Annem de biraz saf niyetlidir soylenmeyecek şeyi soylenmeyecek insana soyler. Ben bebek mevzusunu acarken de tembihlemiştim kimsenin bilmesini istemiyorum diye. Anneme de cok az bahsettim zaten hormon testi yapıp yuksek olanlar icin ilac kullandığımı soyledim. Her goruştuğumuzde ne yaptın gidiyor musun sonuc ne diye soru soruyordu surekli, bende geciştirici cevaplar veriyordum. Bu sureci yaşayanlar bilir insan pek anlatmak istemiyor kimseye.
Daha sonra dun annemin halası beni aradı, kızı yeni doğum yapmış kuculen kıyafetleri var sana ayıralım ister misin diye konuya girdi, doktora gitmişsin ne dedi ne oldu diye sorular sormaya başladı. Ben tabi afalladım ne alaka nerden biliyor diye duşundum, geciştirerek kapadım telefonu.
Bugun de dayanamadım annemi aradım sen mi soyledin diye, annem direk soylemedim ama insanlar soruyor işte tiroidi soyledim sadece engel olabiliyormuş diye falan dedi. Ben de kızdım biraz insanların beni arayıp şunu yap bunu yap diye akıl vermesini istemiyorum neden soyluyorsun bilmiyor musun boşboğaz olduklarını dedim. Annem de, "sen zaten bana da hic bişey anlatmıyorsun benimle konuşmak istemiyorsun, baban da sizde hep niye boyle yaptın ettin diye ustume geliyorsunuz her konuda, bıktım hepinizden alıp başımı gidicem artık" diye ağlayarak telefonu yuzume kapattı.
Bende ağlamaya başladım telefonu kapatınca hÂl kendime gelemedim. Neden ben haklıyken haksız durumuna duştum şimdi, neden annem hep bu psikolojiyi yaratıyor cocuklarının ustunde anlamıyorum. Ne yapmalıyım nasıl yaklaşmalıyım anneme fikir verebilir misiniz lutfen.. Annem koşeye sıkıştığında hep karşı tarafı suclamaya başlıyor cocukken de boyleydi şimdi daha olgun karşılamaya calışıyorum bu duruma duşecek konulara girmiyorum ama bu sefer hassas bir konum olduğu icin dayanamadım. Hata mı ettim anneme neden boyle yaptığını soylemekte?