Merhaba değerli KK uyeleri Lutfen uşenmeden konumu okuyup yorum yapar mısınız?

Ben 6 aydır evliyim. Yurtdışından gelip taa Turkiye ’nin bir ucra koşesine yerleştim yerleştim . Universitemi bitirdim de geldim tabi ki . Eşim ise polis, ve cok duzensiz calışma sistemi var. Bu dipnotların anlatmamın bir sebebi var.

Kendim o zamanlar yurtdışında yaşadığım icin eşimin ailesini cok gorme fırsatım olmadı (tabi telefonla cok konuştuk). Kendileri şu an oturduğum yere 9-10 saatlik uzaklıkta. Anca tanışma-soz-kına-duğun vs gibi gunlerde onlarla oturma fırsatım oldu. Yani kısacası onların huyunu suyunu bilmem. Eşimin annesi eskiden cok ağır bir psikolojik rahatsızlığı gecirmiş ve bundan dolayı intihar girişiminde bulunmuş. O zamanlarda psikolojik rahatsızlığı olduğu icin %80 engelli raporu verilmiş. Eşim her zaman “annem şimdi cok iyi, azıcık bir rahatsızlığı var” der. Yani ben kadını ‘hasta ’ diye gormedim bu yuzden. Hatta yaptıkları o zaman ki hastalığının kalıntıları değil.

Ama gelin gorun ki kadın bu anlatacağım rahatsızlıklarına hic aldırmaz ve kendine (bence) eziyet eder. Gunde 1,5-2 paket sigara icer (boğazında nodul olmasına rağmen). Belinden rahatsız (intihar ederken atladığı icin) ama yemeyi hic kesmez ve cok kilolu. Bu yuzden beline cok ağır yuklenir. Ayriyetten şeker hastası ama şekeri de hic kesmez. Kendine bakmaz, gece yarılarına kadar oturur ta oğlen uyanır. Kendisi cok uşengectir ve coğu zaman kayınbabam ev işlerine bakar. Bazen kufurlu konuşur. Bana kaynanacılık oynamak ister ama ben cok fırsat vermem. Cok patavatsızdır ve neredeyse herşeye karışır. Ornek gecenlerde aradığında bana “kayınbaban beni becerdi, şimdi ise zıbardı yattı” dedi, tabi ben ŞOKK . Ve her aradığında “bebek ne zaman olacak” “siz tembelsiniz bebek yapmak icin uğraşmıyorsunuz” vs gibi şeyler soyleyip yatak odamıza kadar karışıyor. Abartmadan hergun zamanlı zamansız eşimi arar. Bazen 2-3 aradığı olur. Herşeyi bilmek ister ve bu durum beni cok rahatsız ediyor. Ornek yemek yiyoruz, alışveriş yapıyoruz veya ozel zaman geciriyoruz PATT diye annesi arıyor . Gece veya gunduz farketmez. Geceleri arar bizi uykudan uyandırı (eşim telefonunu sessize almaz aniden bir goreve cağırılır diye) Babası da ise ickiden elini cekmez.

Kendileri duğun icin 1 lira harcamamış insanlar. Halbuki evlerine 3500 lira para giriyor. Eşim ne zorluklarla kredi cekip duğun masraflarını karşılamak zorunda kaldı ve tabi ki ailesinin masraflarını da. Kendi evimizi beraber duzduk bir gram yardımda bulunmadılar (soz vermelerine rağmen). Bu yuzden bir beklenti de oldum, yoksa yardım etme zorunlulukları yok. Eşim benden once yeni evimize yerleşti ve ailesi ben yokken evimi gormeye geldi. Geldiler ama evime bir eşya bile almadılar. İnsan adettendir diye bir kucuk birşey getirmez mi? Bunları bıraktım, yeni evli olduğumuz icin bu aralar maddi olarak biraz sıkışığız. Ama ne annesi ne babası buna aldırmıyor!

Eşim evli olmadan once annesine ek kredi kartı cıkarmış. Benim haberim vardı ama birşey demedim. Gecenlerde ekstre ye baktım. Kadın aylık oradan 400-500 liralık harcama yapıyor. Keyfi harcamalar bunlar. Babası ay sonunu getiremediği icin surekli para istiyor (3500 liraya rağmen ve kira gibi dertleri yok). Cok duşuncesizler yani “cocuğumuz yeni evlendi maddi olarak yuklenmeyelim” demiyorlar hic. Hadi anne hakki var uzerinde desem, kadın ne sağlığında ne de hastalığında eşime bakmamış bir anne (eşimin anneannesi bakmış kendisine). dayanamadım eşimle sakince konuştum bunları. Aileye tabi ki yardım edilir ama surekli boyle jestlere gerek yok dedim. Allahtan eşim cok anlayışlı biri ve bu konularda bana hak veriyor. Erken yaşta okumak nedeniyle evden cıktığı ve anneannesi ona baktığı icin ailesine hic cekmemiş (COK ŞUKUR ).

Bir kac gun sonra bize kalmaya gelecekler. Ama onları ağırlamak hic icimden gelmiyor. Benim gorduğum usul ve ahlak cercevesine cok uzaklar. Ben annemden babamdan hic bir zaman onun yaptığı şeyleri gormedim. Kufur, ickiden, herşeyin ulu ortada konuşulmasından nefret ederim. Nasıl ağırlayacağımı bilemiyorum. Ustelik eşim calışacak ve ben gununun coğu zamanı onlarla yalnız gecirmek zorundayım. Tabi evime gelene hic uşenmeden hizmet ederim, ama kayınvalidem bana hizmetcilik yaptıracak gibi.

Yani kv hakkında yazılacak daha o kadar şeyim var ki, uzan olmasın diye bunlarla sınırlandırmak zorunda kaldım.

Bu insanlarla nasıl davranmalıyım sizce? Boyle benzer kv, kp vakasını tecrube eden oldu mu?

EKLEME:
Evimde 2 tane kedi besliyorum. Kadın surekli ben gelirsem onlarla muhattap olmam birşey yaparlarsa balkondan aşağı atarım diyor (Kedileri hic sevmezmiş).