Bazılarınıza buyuk bir sorun olmayabilir ama ben gunlerdir doğru duzgun uyku uyuyamıyorum gercekten cok gergin ve sinirliyim.
konu şu ki; mahallemizin kapı kapı gezerek oy dilendiği muhtarı sokakta baktığımız kopeklere takmış durumda. Ben beslediğim ve bahcemizde kulubeleri olan 3 tane kopek var. Sokak kopeği. Kısır,aşılı,kupeli ve 3 ayda bir mutlaka aşıları duzenli yapılan, hatta yaz aylarında hava uygunsa banyosunu bile kova kova sıcak sular taşıyıp, uyuza onlem amaclı pirelere onlem amaclı dunya para vererek aldığım şampuanlarla yıkıyorum.
havlama huyları yok. Genelde acıkınca ortaya cıkarlar ve sokağımızdan ayrılmazlar. Coğu insan sever yemeseler bile yemek getirirler. Bahceyi temiz tutarım artan yemekleri varsa alır atarım. Kasa kasa et alırım haşlarım, 15 kiloluk mamalardan alırım yani tam anlamıyla bir bakıma sahipler. Kimseye karışmaz, bizi gorunce markete kadar gelir kapısında bekler bizimle geri eve donerler vs vs. Bu kadar iyi bakılan bu kadar sahip cıkılan kopeklere toplaması icin ilce belediyeye başvurmuş. Bunun da videosunu cekmiş yayınlamış. Videoda aynen şoyle soyluyor. 5199 kanun elimizi kolumuzu bağlıyor başkanım bu kopekler sıkıntı.
Bu kopekler haric başka kopekler de var elbette onların hepsi de kısır,kupeli. Başka ablalarım tarafından bakılıyor yaşam alanları buyuk bir park mahallemizdeki ama benden bağımsız ben ilgilenemiyorum onlarla. Başka insanlar bakıyor onlara da. Neyse adamın bahsettiği hepsi. Ayrım yapmıyor. Ama dun akşam balkondayken arabayla karısıyla birlikte gelerek bahcedeki kulubelere baktıklarını gordum. Ciddi anlamda hepsine takmış durumda. Biraz laf dalaşına girdim ama sonu nereye varacak bilmiyorum. Kafam cok karışık. Annem babam ben camın onunde nobette bekliyoruz gece farketmeden gelir alırlarsa diye. O kadar da uysallar ki almaya gelseler ayaklarıyla binerler. Kısırlaştırmak icin gonderdiğimde ekipler şaşırmıştı bunlar nasıl kopek diye kendileri bindi gitti. Uzun oldu ama bu konuda ne yapabilirim? Kınamadan, kırmadan, dokmeden yorum yazarsanız cok mutlu olurum ...