Hanımlar oncelikle herkese merhaba.2 yıllık evliyim. Evlenmeden once eşim tesetturlu olmamı istiyordu. Bende kendimi hazır hissedince tasetture gececeğimi soyluyordum.Ama kendi icimde şoyle bir adak adamıştım.Allahım bu adam benim icin hayırlı ise,evlenmemiz hayırlı ise evlenince tesetture gireceğim diye. Evlendik.Fakat evlendikten sonra eşimin ailesini tanıyınca gordum ki eşim ne kadar tesetturlu olmamı istese de bunun ailesinin ona yaptığı baskı olduğunu anladım.Bir cok kez duydum eşin artık kapansın falan gibi eşimi cok sıkıştırdılar.Ozellikle kayınpederim ve eşimin babaannesi.Eşimin başını gorsunler yeterki. Surekli kapansın da kapansın.Her şey cok guzel giderken eşim evliliğimizin 4.ayında bana artık tesetture gir ben bıktım bunların baskısından, hatta sinirle ağzından tesetture girmezsen ayrılırız gibi bir cumle bile cıkmıştı neyse Sonra baktım olmuyor eşim huzursuz oluyor ve beni de huzursuz ediyor. Evliliğimizin 5.ayında tesetture girdim. Zaten sadece eşimin ailesi istediği icin değil benim de adağımı yerine getirmem gerekirdi.Şimdi ise eşim eğitimde jandarma olacak. İki ay sonra inşallah başka bir şehire taşınacağız ve ailesi olmayacak. Bende iki aydır aklımdan gitmeyen başımı acma isteği var cunku evet ne kadar doğru bir duşunce olmasa da kendimi eşimin yanına yakıştıramıyorum. Cunku acıkken alımlı bakımlı biriyken tesetturlu olunca kendimi sonuk hissediyorum.Eşimle de acılma isteğim olduğunu paylaştım. Bir aydır hep kızdı darıldı bu konuyu actığımda uzuldu falan ama dun akşam yine bu konuyu acınca baskı ile kapandın belki ondandır, ilerde kendi isteğinle kapanırsın.Ama benim gonlum hep tesetturlu olmanda cunku daha hanım hanımcık duruyorsun benim nazarımda gibi konuştu. Yinede sana bırakıyorum istiyorsan kendini daha iyi hissedeceksen acıl dedi. Fakat icimde beni rahatsız eden birşeyler var. Korkuyorum hadi acılınca eşime bir şeyler soyleyip başını ağrıtırlarsa, yine huzurum kacarsa diye. Bir de ağızlarına laf vereceğim gelin acılmış diye bundan eminim.Eşim de sen benimle evlisin isteyen istediğini desin gibi laflar etse de birisi bir şey dese yine sinirlenir kızar. Bu arada eşim bu kadar anlayışlı olma aşamasına gelene kadar cok badireler yaşadık.Bir yandan da muftuluğe gidip muftuye, ya da bir imama mı anlatsam adağım vardı bundan donmek istiyorum diye.Evet hanımlar benim derdim boyle. Bu yazımı gunun hangi saatinde okuyorsanız tum deneyim, iyi, guzel fikirlerinizi bekliyorum. Sizce ne yapmalıyım?