Merhabalar,
Yine yine yeniden fikirlerinize cok ihtiyacım olduğu bi zamandayım. ufacık da olsa yorumlarınızı esirgemeyin lutfen.

Bilenler bilir hayattaki tek derdim mesleğimi sevmemem. bir suru konu actım fikir aldım boşa koydum dolmadı doluya koydum almadı derken en son karar verdiğim şey : 2020 icin uni sınavına girip (haziran ayında) ozel bir uni de hemşirelik okumak.
sağlık alanına yatkınlığım ve kolay ataması beni bu fikre itti. Eşim sonsuz destekliyor cok istiyor. ailem hic istemiyor hatta babam tavır alıyor falan ama artık umrumda değil..

şimdi kafamı kurcalayan şeyleri yazayım. yaş 26. muaf derslerim olacağı icin 3 senede biter okul diye duşunuyorum ama olmadı 4 sene diyelim. 30 yaşında mesleğe girmiş olcam. zorlar mı beni hic bi fikrim yok.. şuan enerjim buna musait ama 30 yaş gozumu korkutuyor. bi yandan da omur boyu mutsuz calışmaktansa 4 senemi heba edeyim diyorum

ikinci konu ozel uniler ortalama 15 bin civarı. 4 senede 60 bin. ve 4 sene calışmıcağım icin ortalama 200 bin de oyle bi kayıp. yani 250-260 bin gibi rakam cıkacak cepten.. yemesi icmesi ulaşımı derken 300 bini bulur.. buna değer mi değmez mi kestiremiyorum ama şoyle de bişi var mesleğe başlayınca 5 sene de amorti eder bu para kendini.

2 yıl sonra falan cocuk duşunuyoruz. hamileyken okula gitmek. cocuk doğunca okula gitmek vs vs. cocuk 2 yaşına gelince ben mesleğe başlıyacağım. annem gelip bakar kayınvalidem de oyle. nasıl bakıyorsunuz bu konuya ?

değerli yorumlarınız bekliyorum