Merhaba arkadaşlar,bu konularda daha once hic araştırma yapmadığım, yeterince bilgiye sahip olmadığım ve yakınlarımla paylaşamadığım icin fikirlerinize ihtiyacım var.
Oncelikle durumu uzetleyeyim:

Sorunsuz olarak gorduğum son adet tarihim: 13.02.2011
1 Hafta sonra cinsel ilişkinin ardından Ertesi Gun hapı kullandım.Tarihi: 20.02.2011
İşte bundan sonraki adet tarihlerim:

26.02.2011
11.03.2011
21.03.2011

Yani 5 hafta icinde 4 kez adet gordum.Ertesi Gun hapının hormonları etkileyip adette duzensizlik yapabileceğini biliyordum ancak bu kadarını da beklemiyordum.Ve bugun bi jinekoloğa gittim.Yaptığı muayene sonrasında sol yumurtalığımda 4cmx5cm buyukluğunde bir kist teşhis etti.Ayrıca dış gebelik riski nedeniyle B-HCG testi yaptırmamı istedi.
Merak ettiğim konulara gelecek olursam;
*Kistler bildiğim kadarıyla vucut kendiliğinden uretiyor ancak benim ertesi gun hapını kullanmam sonrası şikayetlerim başladığı icin acaba ilacın bu gibi etkisi olablir mi?Bu kistin sağlığım acısından herhangi bir zararı olur mu?
*Doktor,kistlerde tedavi ozelliğinin bulunmamasına rağmen diğer doktorların Doğum Kontrol Hapı verdiğini soylerek,adetimi duzenlemek icin kendisi de DKH verdi,bu durum bende guvensizlik yarattı..
*Dış gebeliğin anneye oldukca zararı olduğunu okudum.Annenin olumune kadar gidiyormuş.Acaba bendeki bu adet şeklindeki kanamalar da dış gebelik belirtileri mi?
*Kistin buyukluğu beni oldukca endişelendiriyor.Bu da bugunki ultrason.Ameliyat gerekir mi?

Uzun olduğu icin ozur dilerim ama bunları paylaşacağım kimse olmadığı icin aklımdaki tum soru işaretlerini sizinle paylaştım.Konu hakkında bilgisi ya da duyumları olanlar cevaplarsa cok sevinirim.Okuyup da ayıracağınız zaman icin şimdiden teşekkur ederim..