Merhaba hanımlar,

Ben Turkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir universitesinde araştırma gorevlisiyim. Bolumumu birinci bitirdim ve daha oncesinde de universite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla calıştıklarını goruyorum. Kendimi super zeka gormesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece calışan bir insan olarak goruyorum ki cevremdeki bir suru insan aşırı zeki olduğumu duşunur, nişanlım haric.

Nişanlım 2 yıllık ozel universite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Ozellikle dikkat ettim.

Ama beyefendi beni beğenmiyor. Surekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben calışıyorum modunda. Benim h.ici boş gunum var diye calışmıyorum sanıyor galiba. Bir kac kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, calışkansın sadece. Acıkca soyluyorum sen zeki değilsin.

Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kac kez soyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonucta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha kucuk bir not alanımda dunyanın en iyi 10 universitesinden birinden aldığım doktora kabulunu bu beyefendi icin yaktım, yurtdışına gitmedim.