hanımlar merhaba, iş hayatında iş arkadaşlarınıza, ustlerinize, patronunuza sınır koymakta zorlanıyor musunuz?
yaklaşık 2 senedir aktif iş hayatındayım, online internet reklamları ve sosyal medya alanlarında calışıyorum. 2 senelik deneyim bircok iş yeri icin az ve ben de daha deneyimlilere gore bircok alanda zaten toy sayılıyorum. bu durumda olduğum icin stressiz ama angarya işlerle dolu geciyor gunlerim. daha az iş yuku, daha fazla beyin gucu ve deneyim gerektiren işlere bakan 4-5 senelik bir calışan var. benim de bu iş yerimde 1 senem dolmadı henuz. yaptığım iş mesai gununu rahatca dolduruyor ama sorsanız deneyimsiz biri de yapabilir.
evden calışıyorum, uzaktan calışma sistemimiz var o konuda sorun yaşamıyoruz. maaşım sigortam duzenli odeniyor, maaş asgari ucret bu arada.
ayda 2 hafta sonum genelde dolu cunku cekim gibi işler cıkıyor, sabahtan akşama kadar cekim işleriyle ilgilenmem gerekiyor yani hafta ici calışıp hafta sonları da cekim mesaisi yapıyorum. cok cuzi bir miktar ucret odenmeye başladı bu iş icin son iki uc aydır. ama bakınız: yılbaşı akşamım da cekimle dolu. yani bir ay icerisinde 2 hafta sonum boş olursa halime şukredebiliyorum oyle soyleyeyim... zaten şu hafta sonu konusunu duyan kim varsa şaşırıyor bu nasıl iş falan diye. ozel hayatım cok dolu olmadığı icin hafta sonu işlerini yurutmeye calışıyorum, kendimden fedakarlık etmiş oluyorum yani.
şimdi gundemde bir muşteri var ve cok arıza bir muşteri. surekli kendi işiyle ilgilenilmesini istiyor ve eğer anlaşırlarsa hafta sonları yani cumartesi pazar da bu muşteri icin pc başında en azından 1 saat gecirmem gerekecek. bu şekilde olacağı kesin değil ama patronum beni arayıp sordu, hafta sonu ilgilenemeyeceğimi, sozleşmede boyle bir madde olması halinde hafta sonları icin sıkıntı yaşanabileceğini, zaten hafta sonları genelde cekim işlerine gittiğim icin dinlenmeye bile zaman bulamadığımı falan soyledim uygun bir dille. zaten istesem de yapamam, sabahtan akşama kadar cekim varken ne ara onlarla ilgileneceğim? o da itiraz etmedi, sozleşmeyi buna gore ayarlarız dedi, yakın zamanda toplantı yapacağız bu konu yeniden konuşulabilir. ote yandan patronun gundeminde de şu an yaptığım angarya iş icin başkasını bulup beni daha nitelikli işlere vermek varmış, oyle soyledi. fakat buna daha zaman var.
her işin kendi capında zorluğu olduğunun farkındayım fakat taviz tavizi doğuran bişey. zaman zaman mesai dışında akşam iş isteniyor cok zaman almayacak şeyler, musaitsem yapıyorum. fakat son zamanlarda taviz konusunda kendimi sorgulamaya başladım. siz taviz konusunda neler yapıyorsunuz? kırmızı cizgileriniz var mıdır tabii sektore gore değişir ama, biraz akıl almak istiyorum sadece...