Arkadaşlar ben şimdilik bebek sahibi olmaktan hamile kalmaktan korkuyorum. birkac ay hamile kalmamam lazım. bunun icin hem maddi hem manevi nedenler var.iş durumu aile durumu filan. Ama altı sekiz ay sonra filan da cocuk sahibi olmaya calışacağım. bu kadar zaman icin hap kullanmak ilerde hamile kalmamı olumsuz etkiler diye korkuyorum. bunun icin eşim istemiyor hap kullanmamı. bunun dışında o da prezervatif kullanmak istemediği icin biz cok nadir birlikte oluyoruz geri cekme yontemi ile. iki defa da ertesi gun hapı kullandım. biri de 21inde.
ben şimdi iki şey danışmak istiyorum.ozellikle de yaşca benden buyuk de olsa kucuk de olsa evlilik konusunda tecrubeli olanlara. ben 30 yaşındayım ama sadece 6 aylık evliyim.
benim doğum kontrol hapı kullanmam ne kadar doğru.
ikincisi ben ertesi gun hapı ictiğim de ilişkinin ustunden 50 saatten fazla gecmişti. ilişki adetimin bitip benim temizlemden 48 saat sonra filandı.
daha adet gunume 10 gunden fazla var. ama goğsumde şişlik ve ağrı hissetmeye başladım. belki psikolojik olabilir cunku başka belirti yok. sizce ben hamilie kalmış oabilir miyim