anne: test oldunuz mu bugun?
*cocuk: evet olduk.
*anne: (heyecanla) soru kağıdındaki netinle optikteki netin aynı cıktı mı bu sefer?
*cocuk: evet anne.
*anne: oy oyy oğluşum oğrenmiş optik işaretlemeyiiiiii yerim ben seniiii.
*cocuk: dalga gecme anne yaaa!!!!!
*abla: (icinden gecirir) gercek ailem nerelerde acaba....
*guzel bir sınav snrası muhabbet olur, 80-90 civarı beklenmektedir. buyuk bir zevkle aileye soylenir. sonra sonuclar *gelir:30 alınmıştır. aile bilir mi peki? hayır. cocuk nerededir peki? o da bilinmez.
*sınavda ne sordular yavrum?
*soru anne
*neyle ilgili bitanem
*konuyla anne
*hangi konu???
*yeter yaa.sınav bitti gelmeyin artık ustume...
Annenin kafasının karıştırılması gereken muhabbetlerdir. şoyle ki, konu ne olursa olsun, annenin ihtisas alanına girmeyen bir şey soylenmeli ve aslında o konuya ne kadar da hakim olduğun; fakat cok fazla şey bildiğin icin hocanın istediğini veremediğine dair izlenim yaratılmalıdır.
Orneklendirmek gerekirse: telefonda sınavın nasıl gectiğini soran anneye aslında o esnada rakı masasında değil de meydan savaşındaymışcasına yorgun bir sesle "kotu yaaaa" diyip "aaa niye ki??" sorusuna "ya işte hoca afrika insan ve halklar hakları beyannamesiyle birleşmiş milletlerin insan haklarıyla ilgili beyannameleri arasındaki farklardan bahsetmemizi istedi; ama ben avrupa insan hakları sozleşmesine de gonderme yapınca işler azıcık karmaşık bir hal aldı...." tarzı cevaplar verip annenin, cocuğum yemiş yutmuş bunları, diye icten ice sevinmesi sağlanır... bu hususta konu başlıklarına calışmak onemlidir.
*anne: okundu mu sınavlar
*cocuk: evet anne 96 aldım
*anne:farukcan kac aldı peki?
*cocuk:bilmiyom...
*anne:bidahakine 100 yapıyosun onu
*cocuk:ya of anne ya
2. sınav sonrası kahramanımız eve gelir
*anne_okundu mu sınavlar
*cocuk:eveeet yuuuz
*anne:farukcan kac aldı?
*cocuk:ya yine mi farukcan biz sana burda 100 aldık diyoruz sen hala farukcandasın ya
sınavdan cıkılmış, yorgunluk uyunarak giderilecektir,eve girilir anne sorar:
*anne:sınav nasıldı?
*cocuk:eh işte.
*anne:nasıl yani,kotu mu gecti,eh işte ne demek,o kadar okula gonderiyoruz,dersaneye gonderiyoruz,sonra cocuğumuz *eh işte diye geliyor.bir gun de 100 alacağım diye gel!
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Sınav Sonrası Anne Cocuk Muhabbetleri