Ben gecen sene temmuz ayında ilk denemelerime başladım 3 ay kadar denedikten sonra acayip moralim bozulup doktora gittim cunku o zamanlar turk filmlerindeki gibi ilk ilişkide hamile kalınır diye duşunuyordum hatta sırf bu yuzden bebek istemediğimiz donemde cok cok dikkat ediyor korunuyorduk meğerse işler hic o kadar kolay değilmiş. Doktor kontrollerimde herşey normal cıktı ufak bir enfeksiyon problemim olduğu goruldu fakat o enfeksiyon bir turlu iyileşemedi ve ben 6 ay suren bir tedavi oldum. Rahim ağzında erezyon vardı dondurma yapıldı vs. vs. tabii ilk gittiğim doktoru cok sorumlu buluyorum bu enfeksiyonun artmasında ve sonra doktorumu değiştirip cok başarılı bir tedavi uygulanarak iyileştim. Daha sonraki ikinci ay denememizde ise işte sonuc şu anda 6 haftalık hamileyim. Sizlere tavsiyem oncelikle kafanızı rahat tutun ve mutlaka hamilelik oncesi kontrole gidin ben pimpiriklikten gerekli gereksiz hormon testlerime kadar yaptırdım eşimin sperm sayısına bile baktırdık ama benim icin iyi oldu hic sorun olmadığını bilmek beni cok rahatlattı. Enfeksiyon da cozulunce kafam o kadar rahat oldu ki cok kolayca hamile kaldım. Kontrollerinizde ufak tefek sorunlar cıkarsa tedavi olup surecinizi kısaltabilirsiniz. Orneğin benim adetlerim hayatım boyunca 28-32 gun arası değişirdi hatta 40-45 gunlere bile cıkardı bu enfeksiyon tedavisinden sonra inanılmaz duzene girdi ben hic yumurtlama gunlerimi anlamazdım ama enfeksiyon tedavi olunca akıntılarım normale dondu ve yumurtlama akıntımı anlayabilir oldum ve tarihleri saptamak kolaylaştı. Fakat biz kesinlikle yumurtlama tarihine gore deneme yapmadık. Etrafımda regline 3 gun kala korunmasız ilişkiye girip hamile kalan arkadaşlarım var o yuzden yumurtlama tarihi aydan aya kişiden kişiye değişiyor guvenmemek lazım. Emeksiz yemek olmaz diyip harıl harıl calışmak lazım.:hulya: Biz bu son iki aylık denemelerimizi adetimin bittiği 9. gunden 25. gune kadar bir gun durup bir gun deneme şeklinde ve ozellikle tahmini yumurtlama gunlerimin olduğu 14, 15, 16. gunlerde hergun deneme yaptık. Eşim sigarayı gunde bir taneye indirdi hatta 10-20. gunler arası hic icmedi ve hergun iki tatlı kaşığı keciboynuzu pekmezi icti. Bu ne kadar işe yaradı bilmiyorum ama bize birşeyler yaptığımız, uğraştığımız hissini vererek rahatlamamızı sağlaması bile iyi oldu bence. Ayrıca ben son bir sene hergun 2 tane folik asit ictim. Aslında duzenli beslenen yeterli gıdasını alan bir kadın icin cok cok onemli değil ama tedbir olarak ictim. Neticede eskiden annelerimiz folik asit mi icmiş ama bizler gayet sağlıklı doğmuşuz. Mayıs ayındaki denemelerimiz sonrasında hic bir hissim olmadı ve kesin bu ay hamile değilim dedim ve tam 28. gunumde regl oldum. Fakat haziran ayı bambaşka bir ay oldu. 2 haziranda regl olmuştum 7 gun suruyor 9 unda bitti biz ilk denememizi 11 haziranda yaptık sonra belirtilerime gore 14, 15 16 sı gibi yumurtladım 21 haziranla başlayan haftanın sonralına doğru 24 – 25 gibi ufak tefek belirtiler oldu kasıklarımda batmalar sanki regl olacakmışım gibi ağrılar goğuslerde şişme ama bunlar ben de genele her regl oncesi olur fakat tam tarif edemediğim bir fark vardı icimdeki his olabilir bu bilemiyorum devamlı kesin hamile kaldım ben diyip duruyordum. 28-29 haziran olmam gereken regl gunleriydi ve o gunlere kadar devamlı regl olacakmış gibi ağrılarla gezdim fakat hicbirşey olmadı 3 temmuz gunu test yaptım ve pozitif cıktı burada size bir tavsiye daha, gercekten kafanız rahat olmasını istiyorsanız predictor marka testi alıp yapın %99 doğruluk garantisi veriyor 3-5tl lik testler kafada hep soru işareti bırakıyor gibi geliyor bana. İşte boyle 5 temmuzda kan testi yaptırdım 347 cıktı 6 temmuzda doktora gittim SAT a gore 6 haftalık fakat yumurtlama tarihim 14-15 i gibi olduğu icin ultrasonda da cok cok minik bir kese gorulduğunden embiryonun yaşı 3haftalık gibi dedi. Yani tum hesaplarım tum hisslerim doğru cıktı son bir haftadır kasık ağrım var bunun icin sabah akşam birer tane progestanı fitil olarak koyuyorum. Rahatlatıyor ve rahimi guclendiriyormuş tabii sorunlu bir embiryo ise ben ne yaparsam yapayım duşermiş umarım oyle değildir bundan sonrası da sorunsuz devam eder. Şu anda kasıklarımdaki hafif ağrılar dışında hicbir belirtim yok. Memelerdeki şişme dolayısıyla super seksi gorunmeleri dışında bakalım cok uzun ve belirsizliklerle dolu bir surec beni bekliyor. Ama onemli olan hamilelik oncesi ve esnasında olabildiğince stressiz ve rahat olmak. İlk başlarda yaptığım stress ve uzuntuleri duşunuyorum ne kadar boşmuş tamamen kendimi yıpratmak ve hamile kalmamı geciktirmekten başka işe yaramamış. Herşeyin cozumu var yeter ki hayatta olalım. Dilerim biraz olsun sizleri aydınlatabilmişimdir. Hayat herkese guzel şeyler versin hep pozitif duşunup umutlu olmaya calışın. Benim gibi yeni hamile olduğunu oğrenenlere de sağlıklı bir hamilelik ve sonrasında onlara hep umut gurur ve mutluluk verecek bebekler diliyorum. Sevgiler....