Başlıkta da belirttiğim gibi, iPhone 6 ’nın pil omru ile ilgili bir kac goruntu paylaşmak istiyorum en azından bilmeyen arkadaşlar bilgi sahibi olurlar. İlk cıktığında almıştım, Şubat ayının başında bataryasını garantisi bulunmadığı icin ucretli bir şekilde değiştirdim. Değiştirdikten sonra yanlış bildiğim bir şey vardı %20 ’nin altındayken şarja takıyordum ve %80 ’in ustune cıktığında şarjdan cekiyordum. Aslında boyle yapılmaması gerekiyormuş kendi deneyimlerimden yola cıkarak bu sonuca vardım gorsellerle de destekleyeceğim. Asıl olması gereken ise %20 seviyelerinin altına duştuğunde mumkunse kapanmadan şarja takmak ve şarjdayken telefon ile oynamamak. Bir diğer durum ise eğer bir yere gidecekseniz aceleniz varsa, şarjınız azıcık dolsun cekerim diyecekseniz bunu tabii ki yapabilirsiniz gun icin 10 defa ve her gun bunu yapmadığınız surece telefonunuzun bataryasına bu bir zarar vermeyecektir. Onun dışında aceleniz yoksa evdeyseniz %20 seviyelerinin altına duştuğun de telefonunuzu şarja takın ve %100 dolmasını bekleyin daha sonra kullanmaya başlayın veya gece uyumadan takın ve sabah cıkarın şarjdan. %100 olduğu gibi şarjdan cıkarmak zorunda değilsiniz zaten yeni teknolojilerle birlikte şarj dolduğunda akımı kesiliyor otomatik olarak ve devam etmiyor bu şekilde bataryanıza zarar vermiyor. Ek olarak ayda bir kez veya ayda iki kez o da size kalmış bataryanızı tam bitirip ve tam doldurun bu da pilinizi yenileyecek ve daha uzun omurlu olmasını sağlayacaktır.
Bu kanıya nereden vardın diyecekseniz; ilk başlarda yaptığım yanlışı yapıyordum ve yeni gelen guncellemeyle bakılan “Pil Sağlığı” bolumunden telefonumun Pilinin Sağlığını surekli olarak takip ediyordum. O yanlışı yaparken pil sağlığım kısa bir surede %93 ’lere kadar duştu. Son 1 ay ’a yakındır az once anlattığım şekilde şarj ediyorum ve hic duşuş yaşamadım. Duşuşun sebebi bu olduğunu duşunuyorum.
NOT : Yukarıda değindiğim konular tum iPhone modelleri icin gecerlidir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir, sizin sormak istediğiniz şeyler varsa veya eklemeyi unuttuğum sizin bildiğiniz bir durum varsa aşağıda belirterseniz sevinirim, buraya eklerim ve daha cok kişiye yardımcı olmuş oluruz.
iPhone 6 iPhone 6 Pil Omru ve Sağlığı
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iPhone 6 iPhone 6 Pil Omru ve Sağlığı