Merhaba arkadaşlar, 10 yıldır uc diskte bel fıtığım var. Aralarda ciddi tutulmalarım oluyordu onemsemedim. Gecen hafta yine tutuldum fakat bu sefer iki gece sabaha kadar bacak ağrısından ağladım hicbirşekilde hicbir iğneyle ilacla gecmedi.on yıl sonra ilk kez mr cektirdim ağrıdan ağlarken. Muayene ve mr sonucu fıtıklardan biri kopup sinir boşluğuna duşup sinirimi sıkıştırıyormuş.(Halk arasında patlamış fıtık)Ameliyat şart dedi o gunku muayenede ilk kez sol ayağımın dize kadar uyuşmuş olduğunu ve yine aynı ayak parmaklarda guc kaybı olduğunu farkettim. Ayak bileğinin felc olmasına az kaldı deyince doktor, dışarı kapıya cıkıp cok ağladım,zaten ağrı bir taraftan nefes aldırmıyor. Neyse duşun karar ver gel dedi ameliyat olmasam dedim, (olanların akibeti belli cunku coğu tekrar tekrar ameliyat olmak zorunda kalıyor) ayak felci idrar ve buyuk tuvaletini tutamama ile gelirsin ilk 4 saat icinde ameliyat olursun dedi. Eve gittim gittiğim gece ağrım azaldı uyumuşum. Bu arada emziriyordum 2 yaşında kızım var onu da kestim bir suru ceşit ceşit iğne yaptırdım o gun. İki gunden beri ilk uykumdu ve sabah sırtustu ağrısız uyandım. Yatıp kalkarken ve herşeyde eşimin desteğiyle 5 yaşında bir de oğlum var onun yardımlarıyla dinlendim. Ağrılarım gecti şimdi sadece uyuşukluk ve guc kaybım kaldı ama dikkat ediyorum genelde yatıyorum kontrollu hareket ediyorum. Arada kalcadan sinir cekilmesi hissediyorum. Dun ameliyat şart diyen fizik tedavi yonlendirmesiyle algolojiye gittim.Belden kortizon enjeksiyonuyla bir ihtimal rahatlarsın deyip ayın 10 una randevu verdi. Sonrasında baya yurudum avm ye bile gittim dun. Cok şukur hala ağrım yok uyşukluğum devam ediyor. Şukrediyorum hep şukrediyorum. Bu arada yine fıtıklı bi arkadaşımla suluk tedavisine gittim acaba o mu iyi geldi dedim kendi kendime. Siz ne duşunursunuz bu konuda. Daha iki uc beyin cerrahisi hekimine randevum var. Biri prof universitede bakalım onlar ameliyatsız atlatabileceğimi duşunecekler mi? Ben ameliyat olup yarım adam olmak istemiyorum cunku calışıyorum ve iki kucuk cocuğum var.