merhaba, aniden gundemimize duşen ev mi alsak sorusuna karşılık, bir evi cok beğendik. Evin fiyatı emlakcıyla beraber 450 bin ve evde her şey yeni biz sadece boya yaptıracağız.
neyse bizim elimizde 120 bin lira var, 100-120 bin değerinde arabamız var ama satmak istemiyoruz bebekle arabasız olmaz diye.(daha duşuk fiyatlı araba almayı duşunduk ama 20-30 bin icin de bildiğimiz sıfır arabadan olmak istemedik)
şimdi krediler duşunce 350 bin lira krediye 10 yıl icinde aylık 5 bin lira odemelerimiz olacak.
ben calışmıyorum, eşim 3 ayda bir prim alıyor, bazen mesaiye kalıyor, bazen resmi tatilde calıştığı icin para alıyor derken aylık 5 bin krediyi duşunce normal aylarda en az elimize 5 bin lira kalacak en cok 7 bin, primli aylarda da en az 12 bin en cok 14 bin lira kalacak. primli zaman sıkıntı olmaz ama normal aylarda elde kalan para beni korkutuyor. kac gundur uykularım kacıyor, boğazım sıkılıyor.
ikimizin ailesi de yardım edemez ya da kimseden borc isteyemeyiz, bizde para kolay birikmiyor elimizde para olunca surekli harcıyoruz. Markette fiyat bakmazdım gecen alış veriş yaparken yuksek gelen meyve sebzeden vazgecip uygun olanlarla eve dondum.
sizce durum nedir? 120 binle yola cıkılır mı? korkmama gerek var mı? ya da bizim gibi yuksek kredi cekip oduyorum diyen var mı?