Merhaba herkese, 27 yasindayim, evliyim ve yaklasik 5.5 senedir akademik ortamda calisiyorum. Farkli ulkelerde denedim, akademisyenligi sevemedim. Su an onume meslegimle alakali yapabilecegim bir is firsati cikti ve onu degerlendirmek istiyorum. Ancak ise baslarsam doktoraya devam edemeyecegim icin ailem cok tepki gosteriyor. Annem de babam da doktora yapmis insanlar biraz da onlarin etkisi ile akademik kariyer yapmaya basladim ama gun ve gun beni tuketti, daha fazla devam etmek istemiyorum. Esim beni destekliyor ama ozellikle babam inanilmaz tepkili, gecen sene de bu karari vermistim ama ailemin tepkisinden dolayi cesaret edememistim. Daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum. Ailemle farkli ulkeler de yasasak da onlarin tepkisi beni cok uzuyor ve kararlarimi etkiliyor. Mesela bugun konusunca babamin tansiyonu falan cikmis nasil akademik kariyer dusunmem diye.
Siz olsaniz ne yapardiniz? Doktoranin ne zaman bitecegi kesin degil, yasim ilerliyor ve artik bir karar vermek istiyorum(Doktorami yuksek lisansa cevirebilirim, direkt birakmis olmayacagim).