Hayatımda birkac kere deprem yaşadım. Ama cok şiddetli değildi orneğin 4 kusur yada 5 lerdeydi hepsi. Hic depremden dolayı yıkılmış ev, depremden olmuş insan yada kopmuş bir uzuv gormedim.
Fakat bende cok aşırı deprem korkusu var. Bundan kısa bir sure once yine bir deprem yaşadım. Ve aklıma geldikce uyuyamuyorum. Surekli duşunuyorum nereye gitsem nereye tutunsam bina sağa mi yatar sola mi. Yoksa dibe doğru mu coker. Binanın kanalizasyonu patlar mi ben o suyun icinde kalirmiyim vs. Binamiz cok cok eski. Oyle bir sey olsa ilk 5 saniyede filan yıkılır herhalde. Ve etrafında hic bina yok yan yatma ihtimali de cok fazla. Ve biz en ust ten bi alt kattayiz.
Ve ben bu dusunceler aklıma duştuğunden beri surekli ınternette deli gibi deprem videolari enkaz altında kalan insanlarin yorumları gibi bir cok şeyi araştırırken buluyorum kendimi.
Yaşam ucgeninden tutun da deprem cantasında olması gereken herşeye kadar araştırdım fakat bunların ise yarayabilmesi icin sağlam bina lazım. Bizim bina da yaşam ucgeni değil olumsuzluk ucgeni olustursanda muhtemelen karşı komşunun evinden parcalarını toplarlar.
Kadere inanan birisiyim. fakat suan icin bu binadan cıkma ihtimalimiz hic hic yok.
Ama bu korkudan kurtulmak istiyorum.
Uykular haram oldu artık bana. Yere basarken cok tedirgin basıyorum. Dus almak istemiyorum.ya banyodayken olursa diye.

Ve şayet boyle birşey basina gelirse insanin gercekten yapabilecek birşey var mı hayatta kalmak icin. O enkazin altından sağ cıkmak icin. Yoksa her şey kaderde yazıldığı gibi midir.