Quidquid latine dictum sit, altum videtur – Bir şeyi Latince soyleyince havalı oluyor.
Bolum I: Gundelik Hayattan İşe Yarar İfadeler:Salve - Merhaba Die dulci fruere. - İyi gunler. Propino tibi salutem! - Şerefe! Veni, Vidi, Velcro - Geldim, gordum, burada takılıp kaldım Modem non carbarundum. - Yeni bir modem’e ihtiyacım var. In dentibus anticis frustum magnum spiniciae habes. - Dişinde yeşil bişey (buyuk bir ıspanak parcası) var. O! Plus! Perge! Aio! Hui! Hem! - Oh! Daha fazla! Devam et! Evet! Ooh! Hımmm! Mellita, domi adsum. - Hayatım, ben geldim
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. - Seni duyamıyorum zira kulağımda bir muz var. Revelare Pecunia! - Paraları gorelim! Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam. - Bir katapultum var. Ya butun parayı verirsin, ya da dev gibi bir kayayı kafana indiririm. Favete linguis - Beni dilinle memnun et (yanlış anlamayın, ceneni kapa manasında kullanılıyor
) Bodicus mutilatimus, unemploymi ad infinitum. - İş goruşmesine gitmeden once burnundaki piercingi cıkartsan iyi olur. (doğrudan cevirirsek: body piercing’in mi var, sonsuza kadar işsizsin) Nunc Tutus Exitus Computarus. – Şimdi bilgisayarınızı Kapatabilirsiniz - It's Now Safe To Turn Off Your Computer. Hostes alienigeni me abduxerunt. Qui annus est? - Uzaylılar tarafından kacırılmıştım. Şu an hangi yıldayız? Cum catapultae proscriptae erunt tum soli proscripti catapultas habebunt. - Katapultlar yasaklanırsa katapultları yeraltına indirmiş oluruz. Me transmitte sursum, Caledoni! - Işınla beni Scotty! Braccae tuae aperiuntur. - Fermuarın acık kalmış. Credo Elvem ipsum etian vivere. - Bence Elvis hala yaşıyor. Apudne te vel me? - Senin evine mi gidelim benimkine mi? Sit vis vobiscum - Guc seninle olsun. (May the Force be with you. – Star Wars) Veni, Vidi, volo in domum redire. - Geldim, gordum, eve donmek istiyorum. Magister Mundi sum! - Furnulum pani nolo. - Tost makinesi istemiyorum. Cave ne ante ullas catapultas ambules. - Yerinde olsam katapultların onunden yurumezdim. Canis meus id comedit. - (Odevimi) kopek yedi (Amerika’da yaygın bir mazeret).(Canis=Kopek, Canis Lupus = kurt) Quo signo nata es? - Burcunuz nedir? Aio, quantitas magna frumentorum est. - Evet, burada cidden cok fazla mısır varmış. Veni, Vidi, Dormivi - Geldim, gordum, uyuyakaldım. Coruscantes disci per convexa caeli volantes. - Ucan daire Escariorium lavator. - Bulaşık makinesi Instrumentum aeri temperando. - Klima Haec trutina errat. - Bu tartı kesinlikle yanlış tartıyor. Cave canem - Dikkat kopek var. Cave canem...te necet lingendo - Dikkat kopek var, sizi yalayarak oldurebilir. Cogito Ergo Doleo. - Duşunuyorum, oyleyse depresyondayım. Conlige suspectos semper habitos – Olağan şuphelileri toplayın Devam edecek... __________________