arkadaşlar,
uzun suredir sizlerden akıl istedim yorumlarınızı dikkate aldım onem verdim ve şukurdur ki sonunda hayırlı olduğuna inandığım şeyi yaptım, eşimden ayrıldım.
bu surec ne yazık ki ben ayrıldım deyince bitmiyor. sanırım birden fazla meseleyi bir arada yaşamaktayım şuan. yine tecrubesi olanlardan akıl alırım boşanmayı isteyip acaba nasıl olacak diyenler icin de bir ışık yakmış olurum umudu ile yazıyorum.
28 ekim 2019 pazartesi gunu eşimin bana ailemin gelip beni alması uzerine boşanma davası acıp bana iftiralar atıp uzaklaştırma kararı cıkarttığını yazmıştım. o gunden bu gune neler oldu kısaca ozetlemek isterim.
30 ekim carşamba gunu avukata vekalet vermekle başladım bu surece. kol cantamla hicbir eşya almadan evden ayrıldığım ve eşyalarımı almak icin eve giremediğim icin onceliğim bu oldu. bu surecte teyzemin evine yerleştim onda kalmaya başladım.
avukatım vekaleti takip eden iki gun icinde hem eşimin bana karşı cıkarttığı uzaklaştırma kararına itiraz etti hem de kendisinin bana yaklaşamaması icin benim adıma bir uzaklaştırma kararı cıkartılması isteğiyle mahkemeye dilekce verdi.
hakim bey dilekceleri inceleyerek 4 ekim pazartesi gunu eşimin uzaklaştırma kararını kaldırdı 5 ekim salı ise kendisine uzaklaştırma kararı cıkarttı.
6 ekim carşamba gunu bu kararları elime alarak oturduğumuz siteye gidip (işten izin alıp mesai saatleri icinde gittim karşılaşmamak icin) site yonetimi ve guvenlik mudurune bu kararları ibraz ettim.
kendileri sağ olsunlar bu kararları uygulamaya koyup guvenlik eşliğinde cilingirle iceri girmeme destek oldular. kararı sitenin ana giriş kapılarına dağıtıp olası bir tatsızlık yaşamamam icin ellerinden geleni yaptılar.
eşim aynı gunun akşamı eve geldiğinde site kapısında durdurularak karar ona tebliğ edilmek sureti ile yasal surec başlamış oldu.
eve girdiğimde eşimin yukte hafif pahada ağır ne varsa evden kacırdığını gordum kol cantalarıma kadar ( iyi marka olanları sadece tabi ki)
evde yurt dışından arkadaşlarımın getirdiği ickiler vardı onları 3 adet foto makinemi (bekarken kendim almıştım) altın aksesuarlarım pasaportumu bilgisayarı duğun foto ve videoları vb. bircok şeyi goturmuştu.
bu eşyalar icin mahkemeye dilekce vererek geri istedik şuan bunun icin bir donuş bekliyoruz.
eşim benim aile konutumuzda yaşayamamam icin elinden geleni yaptı evin tum aboneliklerini iptal ettirdi ve kira kontratı uzerine olduğu icin benim almam biraz zor oldu ama sonucta geri actırdım yasal olarak evde oturmak benim hakkım şoyle ki eşim kirayı yatırmakla mukellef değil benim icin fakat kira sozleşmesini iptal edemiyor,uzaklaştırma kararı olduğu icin eve giremiyor, boşanma kararı kesinleşene kadar ki bu yıllarca surecek aile konutunu benim rızam olmadan değiştiremiyor oluşundan kirayı odememesi durumunda beni yasal olarak kimse evden cıkartamıyor eşim ev sahibimizin şikayeti uzerine mahkeme kanalı ile kirayı odemezse sonrasında kendisinden tanzim ediliyor. sıkıştığı icin ev sahibimizi arayıp kavga etmiş odemeyeceğim bana ne vs. diyerek ev sahibi de doğal olarak ben bu meselelerin icinde kalmak istemiyorum lutfen cıkın evimden dedi ben kimsenin mağdur olmasını istemediğimden kira yerine eşimden tedbir nafakası talep ettim. şuan onun kararı icin de beklemedeyiz.
kayın validemin yazdığı ( kadın olarak insan utanır biraz ) eşimin boşanma dilekcesine karşı ,karşı boşanma dilekcesi hazırlandı ve mahkemeye sunuldu. ondan da sonuc beklemekteyiz şuan.
şimdilik yasal olarak surecler bu şekilde.
cok uzun oldu biliyorum kusura bakmayın. iyi gunler dilerim.