Herkese merhaba.Cok uzun olacak baştan uyarayım.Yeniyim kendimi tanıtayım 19 yaşındayım,kucuk bir kentte yaşıyorum ve genel olarak sevgi dolu normal bir ailede buyudum.Uniye hazırlanıyorum.
Konuya girecek olursak,benim biraz problemli bir kişiliğim var.Kaygı bozukluğum olduğunu duşunuyorum,icime kapanığım.Ceşitli ilginc fobilerim de var.
Bu durumlar benim hayatımı mahvediyor.Ailemin korumacı oluşu,tek cocuk olmam gibi şeylerin etkileri olduğunu duşunsem de,şu an beni zorlayan şeylerden biri akrabalarım ve yaşadığım zorbalıklar.
Benim akranım olan 2 kuzenim var onlar bana zorbalık yapardı.Kucuktuk,ozellikle bir tanesi cok yaramazdı.Yaramazlıktan da oteydi hic oyle arkadaşlarım olmamıştı.Bu bahsettiğim kuzenim bize gelince odamı pisletir,eşyalarımı dağıtır,bazılarını kırardı.Masayı bile kırmıştı bi kere,nasıl becerdiyse.
Ailem de onlar gidince bana bağırır kızardı.”Niye eşyalarına sahip cıkmıyorsun kendini niye savunmuyorsun kendini niye ezdiriyorsun” diye bir ton azar işitirdim bağırıp dururlardı bana o cocuk halimle.
Kuzenime hic karşı gelemezdim,fiziksel olarak bi kıza gore cok gucludur,beni doverdi tartışsaydım.Ben de ağlardım canım cok yanardı.Kendimi korumaya vurmaya calışırdım hatta dayak yememek icin ilk ben vurmayı denerdim bazen ama başaramazdım goğsune tekme yiyip ağlayan ben olurdum.Ben de dovulmemek icin hep susardım.Ama bir yandan da strese girerdim şimdi bir şey yapmazsam ailem beni mahvedecek,lutfen bugun kızmasınlar diye dua ederdim.
Kendisinin eşyalarına ben zarar vermezdim bilgisayar acardı hep o oynardı ben korkardım istemeye.Bizde ise ben hic bilgisayar acmazdım babam kızıyor derdim,bir parcasını kırsalar bana bağırılacak cunku.Ses etsem bu sefer daha kotu olur.Ben PC acmıyorum diye iki kuzenim de beni dışlardı,ben dışlanınca onlarla oynamazdım ailem de niye yabanisin niye onlarla oynamıyorsun diye bana cıkışırdı.
Diğer kuzenimle ikimiz oynarken zorbalık olmazdı anlaşırdık ama bu bahsettiğim canavarla bi araya gelince surekli beni ağlatırlardı.Barbar kuzenimin bize gelmesi yeterince kotuyken ucumuzun bir arada olması kabustu.Cocuk halimle buyuklerle otururdum sırf onlarla oynamamak baş başa kalmamak icin.Ailem buna da uzulur ve kızardı tabii.
Kucukken onlardan dayak yediğim icin herkesin beni doveceğini duşundum hayatım boyunca ve hakkımı savunmakta hep zorlandım.HÂl da birine karşı gelmeye korkarım cekinirim.
İyi anlaştığım kuzenimle cok az goruşuyoruz artık ama bu bahsettiğim kuzenimle sık goruşmek zorunda kalıyoruz.Onlara gideceğimiz zaman ya da onlar bize geleceği zaman strese giriyorum,midem ağrımaya biraz bulanmaya başlıyor,bazen birden karnım ağrıyor tuvalet ihtiyacı hissediyorum,kalp atışlarım hızlanıyor.
Artık zorbalık da yok buyuduk,telefonla oynuyoruz buluşunca hatta ayrı odalarda bile oturuyoruz.Ama ben o kotu hisleri icimden yıllardır atamıyorum.Bayramları da hic sevmiyorum cunku o zaman da uc kuzen bir araya geliyoruz.
Bu arada ortaokulda kilomla da dalga gecerlerdi o zaman biraz şişmandım.Teyzem bile dalga gecerdi.Ben de uzulurdum.
Gecen de bu kuzenimle biraz yazışıyorduk kendisine cephe almış değilim o yuzden yazışıyoruz nadir de olsa.
Başka bir teyzemi ses kaydına almış “sheldon ’ı seviyor musun” demiş teyzem de “seviyorum ama hic konuşkan değil milleti azarlıyor kovuyor” demiş ve 1-2 taklit yapmış kuzenim de gulmuş.Bir de utanmadan bu kaydı bana atmış.Ama yalan kimseyi azarlamam ben sessiz sakinimdir.Kucukken benimle dalga gecer ustume gelirlerdi ben de kızardım sanırım ondan bahsetti.Bir de başka bir ses kaydında teyzem whatsapp profilime saclarıma laf etmiş.Bunu da atmış kuzenim.Kuzenim bu arada arada telefondan gizlice fotomu ceker durduk yere.Amac cirkin cıkayım dalga gecsin.Beni kucuk duşurmeye calışıyor bence.Bir kere yine uc kuzen bir aradayken vucudumda en sevdiğim yerimi sordular,ben de kendimi beğenmediğim icin bileklerim cunku inceler dedim.Sonra hemen bizimkiler daha ince bak en kalın seninki,dediler.Bir şey diyemedim.
Bunları neden hÂl takıyorum cunku evde olduğum icin kuzenimle akrabalarımla goruşuyorum.Strese giriyorum midem bi garip oluyor.Artık kotu şeyler olmuyor ama istemsiz korkuyorum geriliyorum kuzenim gelince.Yanlarında kendimi rahat hissetmiyorum.
Ve kişiliğimin bozulmasında etkili olduklarını duşunuyorum.Dediğim gibi bayram gibi guzel bir şey bile kabusum.
İcimi dokmek istedim.
Sizce bu problemlerimin sebebi nedir ve nasıl cozulur ? Gercekten aile cevrem mi bozmuş beni ?