Merhaba hanımlar. Sorunum iş arkadaşlarım. Ben mi kotuniyetliyim yoksa bu calışma hayatının normal duzeni mi bilemiyorum o yuzden size danışmaya karar verdim.

işyerinde 4. Ayım. Ben geldiğimde benden 4 ay daha once gelen bir cocuk da vardı(x diyelim buna). X bir donem sıklıkla benim işim var cıkmam lazım diyerek işlerini neredeyse her gun bana yaptırdı ve ben onun işleri icin defalarca kez gec cıkmak zorunda kaldım. İlk başta yardımcı olmak adına tamam dedim ama sonradan uslubu da rahatsız ettiği icin cok işim var yetiştiremem diyip kabul etmemeye başladım. Cunku cok salakca istiyordu bunları. Mesela odasına cağırıyor gidiyorum hele şukur gelebildin şunları yap diyor. Bari bi teşekkur etseydin diyorum niye ediyim ofisin işi diyor. Sonrasında ben soylenince bu artık işlerini bana kakalamamaya başladı.

2 hafta once de yeni bir kız başladı. Mesleki anlamda kıdemi benden yine 3-4 ay fazla. ilk geldiğinde daha once fason calıştığı icin hicbir şey bilmiyordu neredeyse ve ben yardımcı oldum ama bizim işimiz anlamında malesef pek yetenekli bir kız değil.Patron yaptığı işleri beğenmediği icin kızı daha ziyade dışarı işlerine gondermeye başladı ama bu tamamen benden bağımsız patronun kendi iradesi.Sonra bu kız ne zaman dışarıdan gelse surekli bana laf carptı şakayla karışık sen anca otur diye.Ayrıca bu kız da aynı şekilde cıkmam lazım yetiştiremiyorum diye birkac işini bana verdi. Hatta bir tanesinde sevgilisiyle buluşmak icin izin almıştı ve o gun yapması gereken işi bu yuzden ben yapmak zorunda kaldım. Ben de yeni geldi yapması uzun suruyor diye kabul ettim ama sonrasında hicbir teşekkur vs almadım ve hatta yaptığım işi beğenmedi. Gecenlerde son nokta olarak yaptığı bir işle ilgili son olarak yapılması gereken bir tabiri caizse ayak işi vardı. Getirdi onu masama bıraktı şunu da sen yap artık anca ofiste oturuyosun diye. Ben de artık cıldırdım. Hem başladığın işleri beceremiyosun zar zor becerince de bitiremiyosun dedim. Yani belki cok saldırganca bi cumleydi ama cok sinirlenmiştim artık. Bu kız da bunu patrona soylemiş.Patron beni yanına cağırdığında ben de olan biteni anlattım. İşlerini yetiştiremediğini hep bana bıraktığını ve bana iş vermeye kalkıştığını soyledim(cunku bu kız patrona sanki bunu benden rica etmiş gibi anlatmış).

Haliye adam aşırı sinirlendi kıza ve kızın odasına gidip bağırdı. Şimdi bu bahsettiğim kız ve cocuk sanki gidip ben şikayet etmişim gibi bana bilendiler. Gerci işyerinde onlar haric bir suru insan var ve hic problemim yok ama ikisinin negatifliğinden gercekten gına geldi. Gerci benimle konuşmamaları işime geldi cunku benden bir şey isteyemiyorlar.

Ama şoyle de bir durum var ki ofiste biri bir yere gittiğinde orada takip edilmesi gereken tum işleri takip edip gelir. Bunlar diğer herkesinkileri takip edip benimkine bakmadan geri donuyorlar. Sırf bu yuzden bugun sıkıntı yaşanabilecek bir durum yaşadım ve hic gerek yokken işten cıkıp o yere gitmek durumunda kaldım.

Şimdi siz tecrubeli hatunlara soruyorum; sizce bu durumu sineye mi cekmeliyim yoksa patronla bu konuyu goruşmem mi gerekir? Nasıl bir yol izlemeliyim?