Arkadaslar erkek arkadasim evlilik teklif etti sozlendik ve yakinda nişanlanıyorum, cok mutluyum ama bazı konularda kafam cok karışık. Şoyle ki;
Biz 3 kardesiz ben hayatım biyunca hep part time calışarak kendi ihtiyaclarimi ailemden bile istemeden kendime yetmeye calışan biriydim.Kimseye muhtac olmamak en buyuk dileğim boyle bir karakterim var. Ama gelin gorun ki Bu yıl evlilik teklifi almadan once calismayi artık bırakıp kpssye hazirlanmaya karar verdim ve derslerime odaklandim.hic beklemedigim bir anda evlilik teklifi aldim derken hersey aniden sozlenmeye kadar geldi. Cok da mutluyum ama calışmadığım icin ve dugunu yaza aileler uygun gorduğu icin maddi olarak sıkıntılarım var.
Biz evde 6 kişi olarak yaşıyoruz babamin emekli maasi ve benden bir yas kucuk erkek kardesim memur onun da destegiyle geciniyoruz. Erkek kardesim hic para lafi etmeyen ailemize her turlu maddi destegi sağlayan tertemiz bir cocuk. Hatta oyle ki bana derslerine calış iş felan arama ben maddi olarak ceyiz konusunda destek olacam dedi. Kabul ettim cunku kpss 2 yilda bir yapiliyor ve evlenince belki cocuğum olacak, yada boyle ders calismaya vakit bulamayip maddi ozgurluğumu kazanamiycam diye duşundum.
Buraya kadar sıkıntı yok ama biraz vicdan yaptim, kardesim kendisi teklif etse de ben onun parasıyla ceyiz eşya almaya cekiniyorum, o da evlilik cağında ve birikim yapması gerekiyor.
Ote yandan kardesim alacagi icin ben alacagim urunlerde cok kaliteye bakamiyorum ve sadece mutfak esyasiyla yatak odasini alabileceğimizi soyledik, bu konuda da sanki karşı tarafa herseyi yıktık gibi de hissediyorum. Yani kimseye yuk olmak istemiyorum ama kariyerim ve kendi ayaklarım uzerinde durabilmem icin bu yıl cok buyuk bir fırsatım var.
Bu aradaErkek arkadasim asgari ucretle calisiyo ama ailesi ona kucuk bir is kuracak tek kisinin calismasiyla gecinilmeyecek ama, ben her turlu calışacağım, dugunu vs ailesi borcsuz ustumuze duşeni halledecegiz dediler.

Sizce ders calışıp kardesimin destegiyle mi evlenmeliyim yoksa işe girip kpssyi 2yil sonraya mi birakmaliyim?